Vádat emeltek a csúzlival több mint 4 millió forintos kárt okozó fiatalok ellen

2021. május 3. 11:00 | behir

Puszta szórakozásból okozott több mint 4 millió forintos kárt két fiatal Békéscsabán. A csúzlikkal és üveggolyókkal rongáló 21 éves büntetett és 20 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen a Békéscsabai Járási Ügyészség emelt vádat.

 

– Az egymással baráti viszonyban lévő két fiatal férfi 2021. február 16-17. napjain az esti órákban Békéscsabán – egy barátjuk társaságában, aki az elkövetésben nem vett részt és ahhoz segítséget sem nyújtott – autóval közlekedve a magukkal vitt, az élet kioltására, illetve testi sértés okozására alkalmas csúzlikkal és üveggolyókkal 12 buszmegállót rongáltak meg városszerte. A megállók üvegezésüket betörték, ezzel 3 millió Ft-ot meghaladó kárt okoztak a város önkormányzatának – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A két fiatal férfi ezen felül megrongált egy gazdasági társaság tulajdonában lévő utasvárót és üvegfalat, közel 560.000.-Ft kárt okozva; egy, a Magyar Állam tulajdonát képező ingatlant, ahol 56.000.-Ft-os kár hagytak maguk után, valamint egy másik gazdasági társaság tulajdonát képező rendezvényhajót is, amelyben közel 600.000.-Ft-os kár keletkezett.

Fotó: police.hu

 

– A terheltek erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkozást keltsenek. A Békéscsabai Járási Ügyészség 2 rendbeli társtettesként felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, 3 rendbeli nagyobb kárt okozó rongálás bűntette és 1 rendbeli rongálás vétsége miatt emelt vádat – áll a főügyészség közleményében.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a cselekményeiket beismerő terhelteket tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el pártfogó felügyeletüket, külön magatartási szabályként írja elő a számukra, hogy civil szervezetnél vagy egyháznál közhasznú munkát végezzenek, illetőleg kötelezze őket a sértettek részére okozott kár megtérítésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség 

 

További programok »

FEL