Bemutatta képviselőjelöltjeit a Patrióta Békéscsaba Egyesület

2024. május 9. 12:43 | Vincze Attila

Kampányindító sajtótájékoztató keretében mutatta be szakmai programját és képviselőjelöltjeit a Patrióta Békéscsaba Egyesület csütörtökön. Az egyesület elnöke, Bodóczi István elmondása szerint programjuk kiemelt célja a fiatalok helyben tartása.

Az egyik helyi kávézóban rendezett eseményen az egyesület elnöke ismertette a szervezet céljait és motivációit a júniusi önkormányzati választásokra. Bodóczi István elmondta, hogy 2020-ban alapították hivatalosan a Patrióta Békéscsaba Egyesületet azzal a céllal, hogy többszáz jótékonysági és közösségépítő eseményt valósítsanak meg a városban, elsősorban olyan fiatalok számára, akik elvándoroltak a Viharsarokból.

Kiemelte, fontosnak tartották, hogy egy olyan csapatot alakítsanak, akik valóban tenni szeretnének, és nem csak beszélnek róla. Az első egy-két évet azzal töltötték, hogy a helyi közélet szereplőivel beszélgettek és felvázolták számukra azt a problémát, hogy véleményük szerint a település képtelen megtartani a fiatalokat a városban, a támogató szavak ellenére azonban együttműködés senkivel nem született. Ekkor döntötték el, hogy önállóan igyekeznek megvalósítani az elképzeléseiket.

Mint mondta, ahogy az egyesület egyre népszerűbb lett, egyre több, nemcsak jótékonykodással vagy közösségépítéssel, hanem városi problémákkal kapcsolatos kérdést kaptak a helyiektől, ekkor merült fel bennük komolyabban az önkormányzati választásokon való indulás. Hangsúlyozta, hogy több közvéleménykutatást is végeztek, amelyekből az az eredmény jött ki, hogy szükség van arra a fiatalos szemléletre, amelyet ők képviselnek és amelyet a városvezetésben is szeretnének képviselni. 

 

Bódoczi István, a Patrióta Békéscsaba Egyesület elnöke mutatta be a képviselőjelölteket. Fotó: behir.hu

 

– Program nélkül elindulni az önkormányzati választásokon olyan, mintha kard nélkül menne az ember a harcba. Mi mindannyian vállalkozói szemléletet képviselünk, pontosan tudjuk, hogy tervek és koncepciók nélkül nem lehet eredményt elérni, ezért a közvéleménykutatásaink és tevékenységeink eredményeiből fakadóan létrehoztuk a programunkat, mely a Maradj itthon velünk címet kapta. Ez egy olyan átfogó program, amely lehet, hogy nem egy-két év, de mondjuk 10 év alatt hozzá tud járulni ahhoz, hogy elérjük a célunkat, ami nem más, mint az, hogy a jelenleg 6-7 éves gyermekeink mire 18 évesek lesznek és választaniuk kell, hogy milyen irányba induljanak el az életben, addigra Békéscsaba egy olyan hely legyen, amellyel bárki szívesen számolhat – fogalmazott az egyesület elnöke.

Hozzátette, hogy a szakpolitikai kérdéseket is érintő programjukat igyekeztek úgy összeállítani, hogy többféle kedvezményt tudjanak nyújtani a városlakóknak, mert úgy érzik, hogy jelen pillanatban ez a település egyik legnagyobb hiányossága. Aláhúzta, hogy részletes, negyven oldalból álló programjuk hamarosan elérhető lesz az egyesület honlapján. 

Az esélyeket illetően Bodóczi István megjegyezte, hogy az általuk ismert közvéleménykutatások szerint jól állnak, ugyanakkor ezzel nem szeretnének foglalkozni, bár mindenféle eshetőségre felkészültek. Szerinte nagy esélyük van arra, hogy bejussanak a közgyűlésbe, és abban bíznak, hogy minél jobb eredményt tudnak elérni. 

Az elnök arra a kérdésünkre, miszerint Magyar Péter áprilisi békéscsabai látogatása óta – melyen a Tisza Párt vezetője támogatásáról biztosította az egyesületet – továbbra is együttműködnek-e a szervezettel, határozott igennel válaszolt. 

 

A Patrióta Békéscsaba Egyesület képviselőjelöltjei a 2024. évi önkormányzati választásokon:

 

1. számú választókörzet: Papp Imre

2. számú választókörzet: Botyánszki Bence

3. számú választókörzet: Dinya Gábor

4. számú választókörzet: Dudás-Nádasi Rebeka

5. számú választókörzet: Dudás Dávid

6. számú választókörzet: Kovács Ákos

7. számú választókörzet: Bodóczi István (polgármesterjelölt is)

8. számú választókörzet: Tatár Gergő

9. számú választókörzet: Hricsovinyi Tamás

10. számú választókörzet: Csuvarszki Róbert

11. számú választókörzet: Oláh Endre

12. számú választókörzet: Molnár-Gyenge Andrea

További programok »

FEL