Bemutatkozik az indiai kultúra Békéscsabán

Tíz éve nem járt az indiai kormányt képviselő személy Békéscsabán, azonban csütörtökön India magyarországi nagykövete érkezett a megyeszékhelyre, hogy kulturális programok megvalósításáról tárgyaljon. Szarvas Péter elmondta: júniusban jógabemutatót tartanak a városban és országszerte további húsz helyszínen is.

A jóga India egyik hagyatéka a világörökség részére – fogalmazott India magyarországi nagykövete. Ennek érdekében a nagykövetség június 23-án és 24-én Magyarország 21 városában szervez jógabemutatót, a helyszínek között Békéscsaba is szerepel.

– A rendezvénysorozat szervezésénél felkerestük a magyarországi városok vezetését és a válaszok alapján válogattuk ki azokat, amelyek örömmel részt vennének a programban, hiszen szükségünk van a helyi vezetők támogatására. Békéscsaba polgármestere bizakodóan vette a megkeresésünket és nagyon pozitívan áll ahhoz, hogy itt is bemutatkozzon az indiai kultúra és segít megszervezni helyben a programokat – fogalmazott Rahul Chhabra, India magyarországi nagykövete.

A találkozón elhangzott, hogy Békéscsaba vezetése támogatta az ötletet, hiszen a rendezvény kulturális értékeket képvisel. Emellett a továbbiakban is jó alapot adhat a közös együttműködésnek.

– Ez a kapcsolat itt nem ér véget, elsősorban rövid távon a kulturális kapcsolatok jöhetnek szóba. Továbbá a jógának köszönhetően lehet kapcsolatokat kötni, de természetesen a gazdasági fejlesztésekről is szót ejtettünk. Azt gondolom, hogy ezen a téren lehet további lépéseket tenni – emelte ki dr. Bacsa Vendel, Békéscsaba jegyzője.

A június utolsó teljes hétvégéjére tervezett bemutatón bemutatkoznak az ázsiai ország ételei, italai és népviseletei is. A város vezetői bíznak abban, hogy a most kezdődő együttműködés hosszútávú és eredményes lesz.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,