Békésbe látogatott Ausztria magyarországi nagykövete

2018. április 25. 13:07 | Papp Ádám Sándor

Orosházán és Békéscsabán tekintette meg az osztrák cégek működését Ausztria magyarországi nagykövete. A látogatás alkamával többek között az itt tapasztalt körülményekről, a magyar-osztrák kapcsolatokról, valamint a két ország közötti együttműködések fontosságáról volt szó.

Ausztria és Magyarország fontos gazdasági partneri egymásnak – fogalmazott Ausztria magyarországi nagykövete kedden, a megyeházán megtartott sajtótájékoztatón. Elisabeth Ellison-Kramer azt mondta: Magyarországnak Ausztria a második, fordítva pedig a hetedik legfontosabb exportpartnere. A nagykövet azt is hangsúlyozta, hogy Ausztria befektetés tekintetében Magyarországra hozza a legtöbb tőkét.

– Sok területen sikeresen működik együtt a két ország, de számos más területen még nyitva áll az összefogás lehetősége, ilyen például a tudomány, a kulturális élet és a turizmus is. Minden évben sok magyar turista érkezik Ausztriába és az osztrákok is előszeretettel látogatják Magyarországot. Ez mutatja azt, hogy a két ország kapcsolata jó irányba halad – hangsúlyozta a nagykövet.

Békéscsaba polgármestere a megyeszékhely és Ausztria közötti jó kapcsolatot emelte ki. Példaként a Békéscsabán működő osztrák cégeket említette.

– Erős az osztrák ipari jelenlét Békéscsabán. Az iparban, mezőgazdaságban, bankszektorban, építőiparban szép számmal vannak jelen az osztrák cégek. Egyiket ezek közül közösen látogattuk meg a nagykövettel – ecsetelte Szarvas Péter.

A térség megválasztott országgyűlési képviselője azt mondta: amint elkészül az M44-es gyorsforgalmi út Kecskemét és Békéscsaba közötti szakasza, a megyeszékhely vonzóbbá válhat az osztrákb befektetőknek.

– Jelentős mértékű ipari park fejlesztés zajlik Békéscsabán. Számítunk az osztrák befektetők jelenlétére, érdeklődésére is – fogalmazott Herczeg Tamás. A politikus hozzátette: reméli, hogy a nagyköveti látogatásnak távlati eredményei is lesznek.

 

 

További programok »

FEL