Belépő a Parlamentbe

Átvette mandátumát Herczeg Tamás, Békés megye 1-es számú választókerületének Fidesz-KDNP által indított, megválasztott országgyűlési képviselője szerdán Békéscsabán. Az erről szóló megbízólevelet a választási bizottság elnöke Styaszni Andrea adta át.

A békéscsabai városháza Mokos termében gyűltek össze a szavazás menetét lebonyolító tisztségviselők, illetve a politikustársak, hogy ünnepélyesen átadhassák a képviselői mandátumot Herczeg Tamásnak. A választási bizottság elnöke Styaszni Andrea ismertette, a választókerület 71 ezer szavazati joggal rendelkező polgára közül 50 ezren szavaztak, közülük legtöbben, 22 ezren a Fidesz-KDNP jelöltjére adták le voksukat.

A mostantól új szerepet betöltő politikus a behir.hu-nak elmondta, már el is kezdte a felkészülést a munkára: tájékozódik a korábbi évek jegyzőkönyvei alapján a bizottsági és plenáris ülésekről, illetve volt már néhány egyeztetés is a frakcióban. Herczeg Tamás megköszönte a választás lebonyolításában szerepet vállalók munkáját, valamint jelölttársainak a kampány komolyan vételét. Úgy fogalmazott: ezzel lehetett a szavazás a demokrácia ünnepe.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,