Állatsimogató nyílt a CsabaParkban

2018. július 4. 17:43 | Szendi Rita

Kisállat-simogatót adtak át szerdán a CsabaParkban. Az elkerített területen háztáji állatokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, a látogatók, és mindezt ingyenesen.

 

 

Egy táborozó gyerekcsoport is kilátogatott az állatsimogató megnyitójára, ahol különböző állatokat láthattak. A gyerekek be is mehettek az állatokhoz és amelyik és megetethették őket.

A CsabaParkba érkezők törpekecskékkel, pávákkal, tyúkokkal, kakasokkal is találkozhatnak, de a későbbiekben bővíteni szeretnék a palettát. Az állatsimogató lehetőséget nyújt arra, hogy azok is megismerjék a jószágokat, akiknek nincs lehetőségük a mindennapokban találkozni velük.

 

Fotó: Szendi Rita

 

– Az a cél, hogy ide lehessen jönni ismerkedni az állatokkal. Ki van téve egy tábla, amelyen el lehet olvasni, hogyan kell viselkedni az állatok közelében. Ezzel egy kicsit nevelési cél is teljesül, hiszen elolvashatják, hogy az állat és az ember együttélése hogyan tud harmonikus lenni – fejtette ki a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás.

Az állatsimogatót, éppen úgy, ahogy a CsabaPark többi részét is, ingyen látogathatják az érdeklődök a nyitvatartási időben.

FEL