Békéscsabát is elérte a Ciara, Mezőmegyer áram nélkül maradt

2020. február 10. 21:54 | behir

Habár a hétfő esti viharos szél nem volt olyan heves, mint a múlt heti, így is sokak életét keserítették meg a heves széllökések.

Tetőket bontott meg, fákat döntött ki és kéményeket rongált meg a szél - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfő este a Magyar Távirati Irodával. Csak este 7 óráig 397 helyszínen volt szükség tűzoltók beavatkozására a viharos szél miatt. 120 épületben keletkezett kár; lakóházak mellett több középületben is kárt tett a szél.

Sok helyen kidőlt fák, letört faágak miatt riasztották a tűzoltókat. A fák több helyen is villanyvezetékre dőltek, emiatt országszerte több ezer fogyasztási helyen van átmenetileg áramszünet. A szolgáltatók és a tűzoltók folyamatosan dolgoznak.

A közlekedésben is megnövekedett menetidőre kell számítani: fakidőlések miatt jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Szeged és a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalakon.

Ha valaki leszakadt villanyvezetéket lát, ne közelítse meg, hanem azonnal értesítse a 112-es segélyhívó számon a hatóságokat.

Áram nélkül a városrész

A Ciara névre keresztelt vihar nem kímélte Békéscsabát sem, a híradások itt is főként leszakadt ágakról, kidőlt fákról szólnak. Egyik kollégánk tudósítása szerint Mezőmegyer utcái egy időre sötétbe borultak, nem volt közvilágítás a városrész utcáin. Egy másik kollégánk arról számolt be, hogy a Tábor utcában, az óvodával szemben fa dőlt az úttestre, a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a kárfelszámoláson. 

 

A kedd is szeles lesz

Az ország nagy részén kedden is szeles, zivataros idő várható, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki hétfőn. Kedd reggeltől ismét viharossá fokozódó északnyugati szélre lehet számítani, 65-90 kilométer/órás, az északi országrészben a magasabban fekvő hegyvidéki területeken 90 kilométer/órát meghaladó legerősebb lökésekkel.

A zivatarveszély miatt a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL