Sok munkát adott a szél és a felhőszakadás Békés vármegyében a tűzoltóknak

2023. július 2. 19:59 | behir.hu

Több helyen fák és oszlopok dőltek ki.

A kora délutáni, széllel kísért felhőszakadás Békés vármegye több települését is érinti, a tűzoltókat elsősorban kidőlt fák és oszlopok miatt riasztják - írta a katasztrófavédelem hivatalos oldala.

A legtöbb bejelentés Orosházáról érkezett. A Lehel utcában egymástól nem messze két fa is rádőlt az úttestre. Az egység láncfűrész segítségével eltávolította az akadályt. Az Ifjúság utcában egy körülbelül hetven centiméter átmérőjű platán zuhant az útra. A Horváth-Pap utcában, a Berzsenyi Dániel utcában, a Csizmadia Sándor utcában, az Arany János utcában és a 474-es úton szintén kidőlt fák miatt vonultak ki az egységek, valamennyi helyszínen a tűzoltók számolták fel az akadályt. A Csorvási úton egy villanyoszlopot és több fát is kidöntött a szél. A Szilágyi Erzsébet utcában szintén egy villanyoszlop dőlt meg.

Nem kíméli a vihar Békés települést sem, ahol a 4238-as utat elzárta egy fa. Békés és Gerla között is fakidőléshez riasztották az egységeket. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

 

További programok »

FEL