Békéscsabán járőröztek közösen a Békés- és Arad megyei rendőrök

2019. február 8. 18:24 | Kovács Andrea

Ismét közösen járőröztek a Békés megyei és az Arad megyei rendőrök. A kétnapos közlekedésrendészeti ellenőrzésen a magyar és román rendőrök ezúttal Békéscsabán teljesítettek közös szolgálatot.

Békés megyének több mint 170 kilométer hosszú magyar-román határszakasza van, így nemcsak a határforgalom ellenőrzésével kapcsolatos feladatok hárulnak a rendőrségre. A közutakon is számolni kell az átmenő forgalommal, ezért lényeges, hogy a két ország rendőrei közös közlekedésrendészeti ellenőrzéseket is végezzenek, melyek célja, hogy csökkenjen a közúti balesetek száma –  tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Vargáné Szombati Andrea hozzátette: a közös járőrszolgálatokon elsősorban a nemzetközi forgalomban közlekedő, rossz műszaki állapotú tehergépjárműveket figyelik, illetve azt, hogy ezek vezetői betartják-e a pihenőidőre vonatkozó előírásokat. Emellett a rendőrök vizsgálják személyszállítási és áruszállítási szabályok betartását, az okmányok érvényességét, az ittasságot és a sebességtúllépést is. Az együttműködésnek köszönhetően a Békés megyei rendőrök is rendszeresen részt vesznek a határ túloldalán szervezett járőrszolgálatban.

 

FEL