Magyar-román együttműködés: közös járőrszolgálat a biztonságos közlekedésért

2018. január 26. 11:15 | behir

Két napon át közös járőrszolgálatot látnak el az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség rendőrei és a Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai.

A magyar-román együttműködés értelmében havonta szervez közös közlekedésrendészeti járőrszolgálatot az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A román rendőrök, idén először 2018. január 25-én és 26-án teljesítenek közös szolgálatot a gyulai kollégáikkal.

Az ellenőrzések során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a rossz műszaki állapotú járművek kiszűrésére, az okmányok, engedélyek meglétére és érvényességére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára.

Ezen kívül a közös szolgálat célja az is, hogy kiszűrjék azokat a nemzetközi forgalomban részt vevő járművezetőket, akik nem kipihent állapotban ülnek a volán mögött.

Az együttműködésnek megfelelően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is rendszeresen részt vesznek a határ túloldalán szervezett járőrszolgálatok ellátásában.

Forrás: police.hu.

További programok »

Itthon

Öt határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében

Mezőhegyesen három, Mezőkovácsházán két külföldit ellenőriztek a rendőrök. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon, ezért előállítják őket.
10:05
FEL