Békéscsabán ismertette programpontjait a Jobbik

2019. május 16. 10:35 | Gyemendi Réka

Fontosnak tartjuk a migráció elleni küzdelmet, ugyanakkor nem kívánjuk irreális információkkal riogatni a magyar lakosságot, mint ahogy azt a Fidesz teszi – fogalmazott a Jobbik európai parlamenti képviselője szerdán, Békéscsabán. Balczó Zoltán a párt országjáró rendezvénysorozatának részeként látogatott a békési megyeszékhelyre, ahol a Jobbik legfontosabb programpontjait is ismertették.

 

 

Az eseményen elhangzott: a párt szerint a migráció az egyik fő kihívás, amivel hatékonyan kell szembeszállni.

– Az a célunk, hogy olyan politikai erőkhöz csatlakozzunk, akik számára fontos az Európai Unió gazdaságpolitikájának a megváltoztatása, és a nagy, nemzetközi cégek érdekei helyett a munkavállalók érdekeit képviseli – fogalmazott Balczó Zoltán, a Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti képviselője.

Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő kiemelte: az EP választásnak még nem volt akkora tétje, mint most, amikor arról kell dönteni, megengedjük-e a jelenlegi kormánynak, hogy Magyarországot kivezesse az Európai Unióból.

A migrációval kapcsolatban elmondta: pártjuk a kezdetektől úgy gondolta, hogy a határkerítések mellé nem a rendőrséget és a katonaságot kell kirendeli, hanem vissza kell állítani a határőrséget.

 

Gyöngyösi Márton és Balczó Zoltán (fotó: Ujházi György)

 

– Az osztrák bevándorlási hivatal 2016-ban és 2017-ben 15 ezer illegális határátlépőt érzékelt. Ez is azt mutatja, hogy a határkerítés bármennyire fontos, nem elégséges. A KSH adataiból az is kiderül, hogy a kormány 86 ezer migránst telepített le Magyarországon, közülük több mint 20 ezret letelepedési államkötvénnyel. Úgy gondoljuk, hogy ez tarthatatlan. Meg kell vizsgálni, hogy a migránsok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek-e, és ha igen, ki kell őket toloncolni az országból – ismertette Gyöngyösi Márton. Hozzátette: a migráción túl az elvándorlás kérdése is óriási problémát jelent ma Magyarországon.

– Az jól látható, hogy Magyarországról fiatalok, munkavállalók százezrei távoznak az alacsony bérek miatt. Mi éppen ezért azt mondjuk már hosszú-hosszú évek óta, hogy egy bérfelzárkóztatási programot kell indítani. A magyar béreket a nyugati bérekhez kell közelíteni – nem mellesleg az Európai Unióhoz való csatlakozásnak is ez volt a célja 2004-ben – mondta el Gyöngyösi Márton, hozzátéve, hogy ma Magyarország nem közelít az Európai Uniós átlaghoz, hanem távolodik attól. Jelenleg egyedül Bulgáriában nagyobb a szegénység, mint hazánkban.

– Magyarország leszakadóban van, amit meg kell állítani. Erre a megoldás a kohéziós források jobb felhasználása valamint a korrupció felszámolása – összegzett Gyöngyösi Márton.

Végezetül kiemelte: nagyon fontos, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, ugyanis ezzel lehetne garantálni, hogy az uniós források eljussanak a magyar emberekhez.

 

FEL