Békéscsabai Fidesz: Stummer János a vagyonnyilatkozata alapján nem mond igazat

2022. március 31. 16:00 | Papp Ádám Sándor

A vagyonnyilatkozatában vagy a saját követőinek nem mond igazat Stummer János, az ellenzék békéscsabai országgyűlési képviselőjelöltje arról, hogy van-e tartozása – hangzott el a békéscsabai Fidesz csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz békéscsabai elnöke elmondta, hogy Stummer János Budapesten, a XVIII. kerületben rendelkezik magántulajdonú lakóingatlannal, amelyet a korábbi években rendszeresen feltüntetett vagyonbevallásaiban. Bálint Kornél szerint az ellenzék békéscsabai országgyűlési képviselőjelöltje azt hangoztatta lakossági fórumain és a legnépszerűbb közösségi oldalon írt bejegyzéseiben, hogy a hitelből vásárolt ingatlannal kapcsolatban van még tartozása, "...most is törlesztjük, van még belőle bőven, sajnos". A Fidesz békéscsabai elnöke úgy fogalmazott, hogy Stummer János vagyonyilatkozatai az elmúlt években más képet mutatnak, ugyanis míg a képviselőjelölt 2018-ban 6,6 millió, 2019-ben 6 millió, 2020-ban 5,2 millió forint tartozást tüntetett fel a pénzintézet irányába, addig 2021-ben és 2022-ben a vagyonnyilatkozatában nem tett említést vissza nem fizetett összegről.

– Vagy kifizette a tartozást és akkor a saját követőinek állít valótlant vagy tényleg van adóssága, de abban az esetben a vagyonnyilatkozata nem stimmel. Véleményem szerint, aki országgyűlési képviselő akar lenni, attól elvárható lenne a valóság közlése, amennyiben nem úgy tesz, akkor alkalmatlan a feladatra – húzta alá.

Opauszki Zoltán, a Fidesz békéscsabai alelnöke arról beszélt, hogy az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt magánszemélyként bérel a  Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.-től ingatlant, amelynek díjfizetésében jelentős elmaradás mutatkozik.

– Láthattuk Stummer János saját közösségi oldalára posztolt bejegyzését, amelyben azt állította, hogy másfél perc alatt meg tudná cáfolni az állításainkat. Ezzel szemben a témában tartott sajtótájékoztató óta eltelt 48 óra és ennyi idő alatt sem érkezett tőle érdemi reakció a felvetésekre. Ez egy polgárjogi szerződés, amiről beszélünk. A felek között kölcsönös akarat kinyilvánítás alapján jött létre egy megállapodás, amelyben az a felek kötelezettsége, hogy az általuk vállaltakat teljesítsék. Ez az ő részéről nem történt meg. Véleményem szerint a történtek az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt hitelességét csorbítják – hangsúlyozta az alelnök. 

Bálint Kornél hozzátette: az ellenzéki jelölt országgyűlési képviselőként az Országgyűlés Hivatalával is béreltet magának egy irodát Jaminában, ahol a lakosság nem találja meg. Több jelzést kapott arról, hogy nem tudnak bejutni Stummer Jánoshoz, a jaminai iroda nincs nyitva, nincs ott senki. A Fidesz helyi elnöke felhívta Stummer János figyelmét arra, hogy foglalkozzon a választóival és szánjon másfél percet arra, hogy tényekkel cáfolja az állításokat. Továbbá nyilatkozzon arról, hogy a vagyonnyilatkozata vagy a saját követőivel közölt információk közül melyik a valótlan.

Stummer Jánost e-mailben kerestük meg és kértük arra, hogy reagáljon az állításokra, de cikkünk publikálásáig nem érkezett válasz az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltjétől.

További programok »

Itthon

Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.
19:42
FEL