Békéscsaba Labdarúgó Akadémia: Egy siker mellett fájdalmas vereségek

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U19-es gárdája győzött a Gyirmót SE Győr ellen, a két fiatalabb korosztályos csapat azonban vereséget szenvedett a Vasas Kubala Akadémiától.

 

U19: Megérdemelt győzelem

 

Békéscsaba LA- Gyirmót SE Győr 2-0

Összeállítás: Somogyi – Máris, Belanka, Nagy, Varga – Borbély, Fodor/ Hodonicki (29.p) – Zsilinszki/ Czvalinga M.(46.p), Szöke, Mezei- Bonus/ Bány (71.p).

Gólszerző: Varga G. a 68. percben, fejelte be védhetetlenül a labdát a kapuba Mezei beadását (1-0), Bány B. a 86. percben pörgetett a hosszú sarokba klasszis mozdulattal egy oldalról bepasszolt labdát (2-0).

Kiállítva: Nagy L. a 39. p

Sárga lap: Borbély, Máris, Szőke.

Két óriás helyzettel kezdte a mérkőzést a csabai gárda, először Zsilinszki, majd Bónus került helyzetbe, de mindketten célt tévesztettek. Ezzel a két lehetőséggel ki is merült az első félidei hazai lehetőségek száma, sok volt a pontatlanság és kapkodás a házigazda játékában. Sőt, először sérülés, majd kiállítás miatt kellett ,,belenyúlni” a csapatba. A második félidőben többnyire a küzdelem dominált, Molnár Levente együttese tíz emberrel biztos védekezésből próbált gyors ellentámadásokat vezetni. Ez sikerült is néhány alkalommal, amelyekből két szép hazai gól született, ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés.

Molnár Levente edzői nyilatkozata: Megérdemelt győzelmet arattunk! Küzdelemből jelesre vizsgáztunk, le a kalappal mindenki előtt!

 

U17: Vereség a rangadón

 

Vasas Kubala Akadémia – Békéscsaba LA 2-0

G: Földi (14., 29.)

Marik László edzői nyilatkozata: Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, az első 10 percben végig a Vasasnál volt a labda, de igazi ziccerük nem volt. Utána sajnos már nem a játékosok játszották a főszerepet. Két tévedés után kaptunk két gólt. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Ezután már csak mi tudtunk egy kapufát lőni, a mérkőzés álló háborúvá változott. Összességében megérdemelte a Vasas a győzelmet, mert a futball minden szintjén többet tett a győzelemért.

 

U16: Fájó vereség

 

Vasas KLA – Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 2:1 (1:0)

G: Széchenyi (30.), Zaka (77.) ill. Czirják (70.)

A mérkőzést  a csapat kapusa, Oláh Zalán értékelte: Amit megbeszéltünk a Vasasról többé-kevésbé bejött, a védekezésünk működött. Támadásban eléggé passzívak voltunk, nem igazán tudtunk az ellentámadásokból előnyt szerezni. Elkerülhető gólt kaptunk, egy szabadrúgás utáni kipattanó labdából. A második játékrészre jobban jöttünk ki, mint az angyalföldiek, inkább mi domináltunk, de az ellenfél próbálta megbontani a néha rendezetlen védelmet. Ezek után nagy nyomást gyakoroltunk a hazaiakra, volt egy pár lehetőségünk a második félidő közepétől. Eközben a Vasas is rendre támadott kontrából. Meg lett a munka gyümölcse, hiszen gólt szereztünk a 70. percben. A hazaiak a bekapott gól után a kapunkat rohamozták, de csapatunknak a második félidő végén volt két nagy helyzete, melyet nem tudott kihasználni. A pesti csapat egy jó beadás után megszerezte a második gólt. Utána próbáltuk őket beszorítani a kapujuk elé, egyenlíteni, de nem jártunk sikerrel. A második játékrész alapján egy pontra rászolgáltunk volna.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,