Békéscsaba 1912 Előre – záróvacsora a szezon végén

2018. december 20. 11:41 | behir

December 19-én, szerdán gyakorlatilag is véget ért a szezon a Lilák számára. A hagyományoknak megfelelően a klubvezetés záróvacsorán látta vendégül játékosokat, a szakmai stábot és családtagjaikat.

A helyszín ezúttal változott, hiszen – ilyen létszámban először – a CsabaPark egyik vadonatúj létesítménye fogadta az Előre-család tagjait. Az est hivatalos programmal indult, először Kozma János, az igazgatóság elnöke emelkedett szólásra. Beszédében elmondta, hogy a szerényebb, de őszinte célkitűzés ellenére nagyon örvend annak, hogy a csapat ilyen szinten túlteljesítette az elvárásokat. Kiemelte a szakmai stáb munkáját, akik egységgé kovácsolták a fiatalságot és a rutint. Köszönetet mondott a lelkesedésért és elmondta, hogy ilyen szerethető gárda régen volt az Előrénél. Köszönetet mondott a többségi tulajdonosnak Barkász Sándor úrnak, hiszen segítsége és támogatása nélkül a klub egészen biztosan nehezen boldogulna. Zárásként reményét fejezte ki a jó tavaszi folytatás iránt, és kiemelte: bízik abban, hogy a csapat kitűnő teljesítménye a jó idő beálltával a nézőtéren jelenlévők létszámában is megmutatkozik majd.

 

Fotó: 1912elore.hu

 

A folytatásban Boér Gábor vezetőedző elmondta, hogy a nehézségek és akadályok ellenére a bizalom minden játékos irányában megvolt, és úgy érzi, hogy a néha kritikusabb szavak ellenére abszolút elégedett a csapat és a keze alatt dolgozó labdarúgók, valamint a szakmai stáb munkájával. Az erőn felüli teljesítmény annak köszönhető, hogy mindenkire bármikor számítani lehetett. Megjegyezte, hogy a mostani eredményt a szezon előtt vakon aláírta volna. Némi hiányérzetet fogalmazott meg, hiszen elmondása alapján az elért helyezés és pontszám talán jobb is lehetett volna. Ennek ellenére köszönetét tolmácsolta a jelenlévők felé az elvégzett munkáért és hangsúlyozta, hogy mindenki bebizonyította, mennyire értékes ember. Megköszönte a többségi tulajdonos és a vezetőség bizalmát és támogatását.

 – Azért jó Békéscsabán dolgozni, mert itt hagyják az embert dolgozni – kezdte utolsó mondatait a szakvezető, majd szurkolók és a csabai közönség felé is hálát fogalmazott meg: – Tudjuk, hogy a közönség jó részét szinte csak az eredmény érdekli, de aki a mai világban időt, pénzt és energiát tud arra szánni, hogy hétről-hétre személyesen biztassa a csapatot, és akár idegenbe is elkísérje, azok előtt megemelem nemlétező kalapom. Hatalmas szükségünk van rájuk!

Hangsúlyozta, hogy ilyen fiatal csapat soha nem volt az Előrénél és ez mindenképpen az utánpótlás-nevelést is pozitívan minősíti. Hozzátette: a célt, hogy saját nevelésű, helyi kötődésű fiatalokból kell csapatot alkotni, bőven elértük, a számok magukért beszélnek.

 

Fotók: 1912elore.hu

 

A hivatalos rész zárásaként Pásztor József  kapott szót, aki gratulált az elért eredményhez, és elmondta, biztos benne hogy ez a jó irány a járható út Békéscsabán. A fiatalok jól beépültek a csapatba, a tapasztaltabb játékosok pedig jól húzták a szekeret. Bízik benne, hogy amint az ifjú labdarúgók a rutint is megszerzik, nem lehet gond a csabai focival. Kiemelte: tudja, hogy olyan játékos még nem született, aki ne vétett volna hibákat, de egységben és egymás kezét fogva ezeket ki lehet javítani, aminek egészen biztosan meglesz a pozitív hozadéka.

Az est hangulatfelelőse Szikszai László elnökségi tag volt, aki az ízletes fácánlevest és a főfogásként felszolgált őzpörköltet is szállította az egybegyűltek részére. Az Előre köszönetet mondott a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.-nek is az egész szezonban nyújtott támogatásért.

 

Viczián Ádám lett az őszi szezon legjobb játékosa

 

A közös koccintás előtt születésnapjuk alkalmából együtt köszöntötték Boér Gábort és Ribánszki Lászlót, majd átadták az “őszi szezon legjobb játékosa”, valamint a “gólkirályi” címekért járó emlékplakettek. Előbbit Viczián Ádám, utóbbit Szatmári István vehette át.

 

Szatmári István lett a gólkirály

 

Forrás: 1912elore.hu

 

További programok »

FEL