Békés vármegyei résztvevők a Turkish Open Kick-box Világkupa 2024-en

2024. május 28. 08:20 | behir.hu

A nemzetközi kick-box versenynaptár egyik legnagyobb létszámú versenyét bonyolítják le évek óta Törökország legnagyobb városában, Isztambulban a Turkish Open 2024 kick-box világkupát. A versenyen a viharsarkiak is szép számban képviseltették magukat.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség beszámolója szerint a legtöbb nevező a rendező törököktől indult el a versenyen,  de a 42 ország  71 klubjának  3001 versenyzője közt, - akik   3760  nevezést adtak le - ott találjuk a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó békéscsabai JALTE - Debreczeni Team point fighting csoportját is. 

Mint Debreczeni Dezső vezetőedző elmondta, a versenyt a nagy mezőny és a gyakran kiélezett küzdelmek jellemezték. Elsősorban most azokat vitték a versenyre, akiknél úgy ítélték meg, hogy ez szükséges a jövő szempontjából. A felnőttek között például egyértelműen Viczián Dánielt kell kiemelni,  aki megnyerte a 63 kg-os súlycsoportot és egy súlycsoporttal feljebb, a 69 kg- ban pedig ezüstérmet szerzett. Ő és Opauszki Dávid az edzői  munkából is jelentősen kiveszik a részüket és így, hogy kevesebb utánpótláskorú versenyző indult, teljes erőbedobással a versenyzésre tudtak koncentrálni. Az utánpótláskorúak közül egyértelműen azok teljesítményét kell kiemelni, akik megnyerték súlycsoportjukat. Debreceni Frida nemcsak pont-fightingban, hanem lite-contactban is első lett a 42 kg-ban, és 3 egy súlycsoporttal feljebb is. Ismét legyőzte régi  riválisát mind a két szabályrendszerben, ami nagy biztató a jövőre nézve.

Peregi Botondnak is nagyon jókor  jött a győzelem. Szikora Gergő is nagyon szépen teljesített, hiszen nagyon nagy mezőnyben sikerült az első helyet kivívnia. A szövetség szerint a bíráskodás közepesnek volt mondható, érződött, hogy nagyon nagy számban vannak ott a rendező törökök bírói. Matuska Máténak ezzel is meg kellett küzdenie, de két szép bronzérmet tudott szerezni két súlycsoportban is. Összesítve a békéscsabai JALTE Debreceni Team csapata 6 arany, egy ezüst és hat bronzérmet szerzett Isztambulban, ezzel a szép eredménnyel többen már bebiztosították a helyüket a válogatottban.  A hétvégén a többieknek is lesz rá alkalmuk, hiszen az év egyik legfontosabb hazai versenyek következik majd: a magyar bajnokság Esztergomban.

EREDMÉNYEK:

Felnőtt korosztály
63 kg. 1.Viczián Dániel
69 kg. 2.Viczián Dániel
Felnőtt Grand Champion 2.  Viczián Dániel.
Opauszki Dávid és Viczián Dániel Mediterrán Cup felnőtt csapat 1. hely

Kadet 2 (Ifjúsági) korosztály
57 kg. 3.Matuska Máté
63 kg. 3.Matuska Máté

42 kg. 1.Debreczeni Frida
46 kg. 3.Debreczeni Frida

Kadet 1 (serdülő) korosztály
37 kg. 1.Szikora Gergő
42 kg. 3. Szikora Gergő

Gyermek korosztály

27 kg.
1.Peregi  Botond
3.Griecs Ábel

30 kg. 3.Peregi Botond

LIGHT-CONTACT szabályrendszer

42 kg. 1.Debreczeni Frida

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL