Közművelődési Szakmai Nap zajlott a Csabagyöngyében

2023. május 25. 12:53 | Fajó Attila

Közművelődési Szakmai Napot szervezett békési közművelődési szakembereknek a Nemzeti Művelődési Intézet vármegyei igazgatósága, a Csabagyöngye Kulturális Központtal és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületével karöltve.

A vármegyei közművelődési feladatellátás kiemelt eseményén közel 50 település képviseltette magát, közművelődési intézmények, kulturális célú civil szervezetek, valamint művelődő közösségek képviselői.

Csibor Márton, a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Igazgatóságának vezetője elmondta, hogy az évente megrendezett „Közös Kincseinkért” névre hallgató találkozón a békési közösségi művelődésben aktív szakembereknek idén aktuális ágazati információkat, inspiratív kezdeményezéseket, valamint szervezeti újdonságokat mutattak be.

A Nemzeti Művelődési Intézet központjából érkezett előadó, Pető Lilla hálózati központvezető kiemelte, hogy az eseményen a közös gondolkozáson, egymás sikereinek, nehézségeinek megismerésén van a hangsúly. Mint mondta, az ilyen jellegű szakmai rendezvények közvetlen támogatást és gyakorlati segítséget kívánnak nyűjtani a vármegyei településein dolgozó kollégáknak. 

Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója köszöntő beszédében kitért arra, hogy az immár 10 évre visszanyúló, rendszeresen megtartott esemény azt a jó célt szolgálja, hogy szakami fórumot biztosít és nem utolsó sorban párbeszédet kezdeményez az említett területen munkálkodók között. 

Galéria

További programok »

FEL