A Békés megyei emberkereskedő büntetésének súlyosítását kérte az ügyészség

2022. december 5. 14:40 | behir.hu

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként súlyosabb büntetést indítványoz azzal a nővel szemben, akit az elsőfokú bíróság emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt nem jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítélt.

A Gyulai Törvényszéknek a Szarvasi Járási Ügyészség vádirata alapján megállapított ítéleti tényállása szerint a Békés megyei nő interneten ismerkedett meg a két sértettel, akik hozzá költöztek, majd a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettek a nő befolyása alá kerültek. A nő többször bántalmazta a sértetteket, akiket 2019-2020 között erőszakkal arra kényszerített, hogy Svájcban, Németországban és Magyarországon prostitúciós tevékenységet végezzenek, amelyből származó jövedelmet a sértettek a nő részére átadtak. A vádlott ezen felül arra kényszerítette a sértetteket, hogy részint vele, illetve a távollétében a szarvasi lakásán keressék fel az idős sértettet, akit gyógyszerrel elkábítottak, majd az értékeit elvették 700 ezer forintot meghaladó értékben – derül ki a Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményéből. 

A Gyulai Törvényszék a nőt elsőfokon 2 rendbeli emberkereskedelem bűntette és rablás bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte valamint vagyonelkobzás keretében elvonta az emberkereskedelem során szerzett jövedelmet. Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mivel ellene az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés súlyosításáért, a védelem enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését fenntartotta és indítványozta a szabadságvesztés súlyosítását. Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

További programok »

Kék hírek

Egy szemvillanás volt az egész

Elsőbbségadás elmulasztása miatt történt súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset Békéscsabán. A rendőrség a történtek körülményeinek vizsgálatát befejezte és az eljárás iratait továbbította az ügyészségre.
16:22
FEL