Békés megyei múzeumok juniálisa

2016. június 1. 11:50 | Fekete Kata

A gyulai vár lesz a helyszíne idén a Békés megyei múzeumok hagyományos juniálisának. Az eseményen a megye múzeumai, kiállítóhelyei mutatkoznak be; kiadványaikkal, érdekes tárgyaikkal, múzeumpedagógiai ajánlataikkal, játékos foglalkozásokkal invitálják intézményeikbe az érdeklődőket.

A Békés Megyei Múzeumok Juniálisán 2016-ban a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum, a szintén békéscsabai Munkácsy Emlékház, a biharugrai Falumúzeum és Szabó Pál Emlékház, a dévaványai Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény, Orosházáról a Nagy Gyula Területi Múzeum és a Városi Képtár, a szeghalmi Sárréti Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely Múzeum, a Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország, a Körösladányi Helytörténeti Gyűjtemények Háza és a gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. mutatkozik be pénteken. 

A rendezvény ideje alatt a vár földszintjére a belépés díjtalan. Az eseményre előzetesen regisztráló iskolai csoportok 10-13 óra között díjmentesen járhatják be a várat és még kovács- és solymászbemutatót is megnézhetnek.

 

 

További programok »

FEL