Békés lakossága fegyelmezett volt a járvány idején – Köszöntötték a segítőket

2020. július 24. 19:15 | Hidvégi Dávid

Minden magyarországi településhez hasonlóan Békés is nehéz időszakot élt meg a koronavírus-járvány kirobbanásakor, de hatásos védekezésnek, intézkedéseknek köszönhetően sikeresen átvészelte ezt az időszakot.

Településünk nevében köszönet mindazoknak, akik segítséget nyújtottak a járványhelyzet idején – fogalmazott Békés polgármestere. Kálmán Tibor hozzátette: bár a járvány megnehezítette a város életét, a pandémiás korszakot sikeresen átvészelték, nagyon jól vizsgáztak.

– A járvány alatt mindössze két fiatal fertőzöttünk volt, akik külföldről tértek haza. A lakossági házi karanténba vonuló polgáraink betartották a karantént. A lakosság nagyon fegyelmezett volt, mostanra tudják azt is, hogy mikor és hol kell maszkot viselniük – emelte ki a behir.hu kérdésére a városvezető.

Az alpolgármester is köszönetet mondott, majd egy előadásban mutatta be Békés védekezési folyamatát. Polgár Zoltán hangsúlyozta, hogy felállították a saját operatív törzsüket, amelyet lehet ősszel újra igénybe kell majd venniük.

– Azt kértem most az intézményvezetőktől, hogy amikor újra össze kell majd ülnünk, rugalmasan és rutinosan oldjuk meg újra a feladatokat, mint ahogyan azt az elmúlt hónapokban tettük – fogalmazott.

Köszöntötték az egészségügyi dolgozókat, a szociális munkásokat, a rendőröket, a polgárőröket és a tűzoltókat. Az önkormányzat azokról a vállalkozókról sem feledkezett meg, akik adományokkal, segítségekkel járultak hozzá a védekezéshez. A városvezetők emlékplakettet adtak át mindannyiuknak.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Sporteszközöket adott a BRSE a Napsugárovinak

Könnyített súlyú röplabdákat, valamint egy tollaslabda-hálót adományozott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a Lencsési Óvodának. A sporteszközöket szerdán reggel adta át egyesület vezetése és játékosai a gyerekeknek.
2021. december 1. 13:57
FEL