Behir.hu – VB tipp-párbaj döntő: Mindkét fronton a legfontosabb meccs jön

2018. július 15. 16:16 | Diós Zsolt

Egyetlen mérkőzés, a döntő van hátra a labdarúgó-világbajnokságból. A vb-láz ma tombolni fog Moszkvában és Békéscsabán, a Szabadság téren, a behir.hu szerkesztőségében, de a Szent István téren felállított LED fal előtt is sokan szurkolhatnak majd. Két munkatársunk, Kovács Dávid, a 7.Tv egyik sportkommentátora és Diós Zsolt, a Zöld7 egyik szerkesztője a csoportkör, a nyolcad, a negyed, az elődöntők, a bronzmeccs mérkőzéseit már végigtippelte, de folytatják a küzdelmet. A szabályok nem változtak: a tippelés a rendes játékidőben elért eredményre vonatkozik. Az eredmény eltalálása továbbra is 1 pontot, a pontos végeredmény eltalálása 3 pontot ér.

A bronzcsata belga győzelmét mindkét tippelőnk eltalálta, de pontos találat nem született. Így ezzel az állással várjuk a döntőt: Kovács Dávid – Diós Zsolt 48:51

 

Az utolsó mérkőzés:

Franciaország - Horvátország

Kovács Dávid: A franciák lehetnek frissebbek, miután Modricék három hosszabbítással, azaz egy egész meccsnyi játékidővel többet töltöttek a pályán. A horvátok kerete sem mondható gyengének, de talán ebben is Griezmannék felé billen a mérleg nyelve. Déli szomszédaink mellett azonban az szólhat, hogy nagy szívvel játszanak és olyan drámai csatákban jutottak el idáig, ami megerősíthette őket, hogy itt már csak ők nyerhetnek. A franciákat pedig kísértheti a két évvel ezelőtti vesztes EB-döntő. Tipp: 1:2.

 

Diós Zsolt: A franciák mindvégig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Volt, amikor szépen játszottak (az argentinok ellen), volt, amikor csúnyán (dánok ellen) és volt, amikor ellenszenvesen (belgák ellen). A torna legegységesebb, legmasszívabb csapata az övék. Ja, és Giroud még nem talált be a kapuba.

A horvátok menetelése kissé ellentmondásra sikeredett. Az argentinokat és az angolokat káprázatos játékkal győzték le, míg a dánok és az oroszok ellen szenvedtek. A szó klasszikus értelmében vett kiscsapat mégis nagyot alkothat. A keret nagyon jó, Dalic csapatot teremtett a sztárokból és van bennük valami megmagyarázhatatlan tűz, ami csak a Balkánon elterülő népek lelkében van. A franciák ilyesmit csak a moziban élhetnek át. De ma ez sem lesz elég, a tündérmese véget ér. Tipp: 2:1.

További programok »

FEL