Behir.hu – VB tipp-párbaj (6.): Zárul az első, kezdődik a második kör

Folytatódik az év legnagyobb sporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság, melynek először ad otthont Oroszország. A vb-láz elérte a behir.hu szerkesztőségét is. Két kolléga nem bírt magával és úgy döntött, hogy tipp-párbajt indít a bajnokság mind a 64 mérkőzésére. A két lelkes munkatárs Kovács Dávid, a 7.Tv egyik sportkommentátora és Diós Zsolt, a Zöld7 egyik szerkesztője. A tippjeiket napi rendszerességgel közöljük és az állást is. Szabályok: az eredmény eltalálása 1 pontot ér, a pontos végeredmény eltalálása 3 pontot.

Kovács Dávid két tűpontos tippjével átvette a vezetést. Az ötödik nap után az állás: Kovács Dávid – Diós Zsolt 12:11

Nézzük a hatodik nap mérkőzéseit:

Kolumbia – Japán

Kovács Dávid: A kolumbiai gárda elöl elég veszélyes támadósorral hangol a vb-re, azonban a hátsó alakzat is elég gólképesnek tűnik, így nem lesz egyszerű dolguk ezen a vb-n. Mindenesetre az első feladatot megoldják a dél-amerkai sztártámadók: Rodriguez, Cuadrado és Falcao elég lehet a sikeres nyitányhoz. Tipp: 2:1.

Diós Zsolt: Mint minden dél-amerikai csapat, így Kolumbia is kiszámíthatatlan, alapjáraton jók, de csapatban nem biztos, hogy működnek. Mégis úgy tűnik, hogy nem fognak beleszaladni Kagawáék szamurájkardjába. Tipp: 1:0.

 

Lengyelország – Szenegál

Kovács Dávid: A H-csoport talán a vb legkiegyenlítettebb négyese, itt tényleg igaz, hogy bárki legyőzhet bárkit. Lengyel barátaink talán egy Lewandowskival jobbak lesznek afrikai ellenfelüknél. Tipp: 1:0.

Diós Zsolt: A H-csoportban nincs sztárcsapat, így eléggé kiegyenlítettnek tűnik a mezőny. Szenegál nagyon szimpatikus csapat, élén a Liverpool sztárjával, Sadio Manéval, aki iskolát építtetett szülőfalujában. Viszont ha a lengyel válogatott játszik, akkor nem kérdéses, hogy a magyar ember kinek szurkol. Tipp: 2:1.

 

Oroszország – Egyiptom

Kovács Dávid: Egyiptom már a versenyben maradásért lép pályára, az előzetes várakozások szerint már Mohamed Salah is pályán lesz. Az oroszok azonban lendületbe jöhettek a rajton, így kiélezett meccs várható. Igazi háromesélyes csata lesz, érdemes leülni a tv elé. Tipp: 1:1.

Diós Zsolt: Azt ígérik az egyiptomiak, hogy Salah játszik majd, mindegy, mert a Fáraóknak ma meg kell halniuk a pályán, ha életben akarják tartani a reményt. Kár, hogy az ellenfelük a torna eddigi egyetlen olyan csapata, amely önfeledten tudott focizni. Tipp: 2:2.

 

Megosztás:

Címke: , ,