Behir.hu – VB tipp-párbaj (17.): Pályán a házigazda és a remeklő horvát gárda

2018. július 1. 15:22 | Kovács Dávid

Az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a labdarúgó-világbajnokság. Vb-lázban ég a behir.hu szerkesztősége is. Két munkatársunk, Kovács Dávid, a 7.Tv egyik sportkommentátora és Diós Zsolt, a Zöld7 egyik szerkesztője a csoportkör 48 mérkőzéseit már végigtippelte, de folytatják a küzdelmet. Tippjeiket továbbra napi rendszerességgel közöljük és az állást is. Szabályok: a tippelés a rendes játékidőben elért eredményre vonatkozik. Az eredmény eltalálása továbbra is 1 pontot, a pontos végeredmény eltalálása 3 pontot ér.

A nyolcaddöntő első mérkőzésén a franciák továbbjutását mindkét tippelő eltalálta. Az uruguayiak 2:1-es sikere pedig Diós Zsoltnak hozott 3 egységet, így az állás nem, csak az arány változott: Kovács Dávid – Diós Zsolt 40:38.

 

Nézzük a tizenhetedik játéknap mérkőzéseit:

 

Spanyolország - Oroszország

Kovács Dávid: Ugyan a spanyol együttes eddig nem remekelt, de minőségben magasan az orosz csapat fölé nő. A házigazda azonban nem adja könnyedén magát és kemény ellenfél lesz. A kérdés: hogyan bírja a hazai gárda a spanyolok nyomását? Többé-kevésbé igen, de a bravúr nem sikerül. Tipp: 2:1.

Diós Zsolt: A fogadóirodák minimális esélyt adnak az oroszoknak, de ők nem számolnak egyéb tényezőkkel, amiből van bőven. A teljesség igénye nélkül: eddig nem meggyőző spanyolok; eddig kétszer önfeledten játszó szbornaja; a hazai pálya előnye; a Kreml közelsége; az orosz nép, mint olyan. Tipp: 2:2.

 

Horvátország - Dánia

Kovács Dávid: A horvátok eddig 100 százalékosak, az utolsó csoportmeccsen azok is bizonyítottak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A dánok csalták a futballt a franciák ellen, Perut pedig nem kis szerencsével győzték le. Nem lehet kérdés, hogy ki lesz ott a következő körben. Tipp: 2:0.

Diós Zsolt: A fogadóirodák nagyobb esélyt adnak a dánoknak a horvátok ellen, mint az oroszoknak a spanyolok ellen. Tévednek. A nagyon szimpatikus dánok kétszer is alibiztek, ami egy ilyen tornán egyszerűen nem fér bele. A horvátok viszont az eddigi formájukkal magasan kiemelkednek a mezőnyből. Ez a meccs könnyed horvát továbbjutást és könnyes dán búcsút ígér. Tipp: 3:1.

További programok »

FEL