Behir.hu – VB tipp-párbaj (16.): Most kezdődik az izgalom

2018. június 30. 15:51 | Diós Zsolt

Az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a labdarúgó-világbajnokság.Vb-lázban ég a behir.hu szerkesztősége is. Két munkatársunk, Kovács Dávid, a 7.Tv egyik sportkommentátora és Diós Zsolt, a Zöld7 egyik szerkesztője a csoportkör 48 mérkőzéseit már végigtippelte, de folytatják a küzdelmet. Tippjeiket továbbra napi rendszerességgel közöljük és az állást is. Szabályok: a tippelés a rendes játékidőben elért eredményre vonatkozik. Az eredmény eltalálása továbbra is 1 pontot, a pontos végeredmény eltalálása 3 pontot ér.

A csoportkör zárása után az állás: Kovács Dávid – Diós Zsolt 39:34.

 

Nézzük a tizenhatodik nap mérkőzéseit:

Franciaország - Argentína

Kovács Dávid: A franciák őrlángon égve jutottak tovább, az utolsó körben pedig már pihenhettek is. Argentínában talán jobban hangzik, hogy nem Nigéria és Izland mögött estek ki, hanem egy későbbi érmestől. Hiába Messi, az argentin csillag négy éve elszalasztotta lehetőségét, hogy egalizáljon Maradonával szemben, idén nem jut el a fináléig. Griezmann és társai ha nem is könnyedén, de ott lesznek a negyeddöntőben. Tipp: 1:0.

Diós Zsolt: A franciák ezidáig úgy 15 percet fociztak, de ez elegendő volt a sima csoportgyőzelemhez. Az argentinok egyszer leégtek, egyszer meghaltak, egyszer pedig feltámadtak. Ők tudjuk mire képesek, a franciákban nem tudjuk mennyi van, csak sejtjük. Vélhetően nem követik el ugyanazt a hibát, mint két éve az EB-döntőben, így ők mennek tovább. Maradona pedig sírva énekli majd, hogy Don't cry for me, Argentina... Tipp: 2:1.

 

Uruguay - Portugália

Kovács Dávid: Cristiano Ronaldo már remekelt, de tizenegyest is rontott, a kérdés, hogy most milyen napja lesz. Uruguay veszélyes csatárpárosával mindenképp szoros meccset játszik az Európa-bajnokkal. Ez lehet a nyolcaddöntős kör egyik hosszabbításos csatája, amelyet tizenegyesekkel Suarezék nyernek. Tipp: 1:1.

Diós Zsolt: A dél-amerikaiak meggyőzőbbek voltak, mint az ibériaiak. A csak Ronaldóra épített játék nagyon veszélyes lehet. A két zseni kontra egy zseni matematikai alaptétel szerint a regnáló Európa-bajnok csomagol és megy haza a regnáló világbajnok után. Tipp: 2:1.

 

További programok »

Sport

Röplabda: Közeleg a szezonkezdet a BRSE-nél

A felkészülés végéhez közelít a női Extraligában szereplő Swietelsky-Békéscsaba. A csabai röplabdás lányok szeptember közepén megnyerték a nyíregyházi Fatum-kupát, most hétvégén pedig másfél héttel az első tétmérkőzés előtt Romániában vesznek részt nemzetközi felkészülési tornán.
2022. szeptember 29. 17:15
FEL