Behir.hu – VB tipp-párbaj (5.): Kezdődik a belga-angol versenyfutás

Folytatódik az év legnagyobb sporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság, melynek először ad otthont Oroszország. A vb-láz elérte a behir.hu szerkesztőségét is. Két kolléga nem bírt magával és úgy döntött, hogy tipp-párbajt indít a bajnokság mind a 64 mérkőzésére. A két lelkes munkatárs Kovács Dávid, a 7.Tv egyik sportkommentátora és Diós Zsolt, a Zöld7 egyik szerkesztője. A tippjeiket napi rendszerességgel közöljük és az állást is. Szabályok: az eredmény eltalálása 1 pontot ér, a pontos végeredmény eltalálása 3 pontot.

A negyedik nap után az állás: Kovács Dávid – Diós Zsolt 5:8

Svédország – Koreai Köztársaság

Kovács Dávid: Aki harcban akar lenni a továbbjutásért, annak itt nyernie kell. A svédek az olaszokat és a hollandokat is kiejtették a selejtezők alatt, de korszakos zsenijük, Zlatan Ibrahimovic nélkül nagy csodára nem lesznek képesek. Egy szűk sikerrel a harmadik helyet csíphetik el a csoportban. Tipp: 1:0.

Diós Zsolt: A németek vereségével felértékelődik a mérkőzés. Meglátjuk, hogy mire mennek a svédek Ibrahimovic nélkül. Feltehetőleg nem túl messzire, de ezt a meccset behúzzák. Tipp: 2:1.

Belgium – Panama

Kovács Dávid: A belgák aranygenerációja előtt itt az eddigi legnagyobb esély, hogy domborítsanak egy nagyot. Egy könnyed, magabiztos győzelemmel rontják majd el az újonc bemutatkozását. Tipp: 3:0.

Diós Zsolt: A belga keret bivalyerős és ezt ma be is bizonyítják. Kiütik az újonc panamai csapatot, ahol kerettag Eric Davis, a dunaszerdahelyi DAC labdarugója. De hiába fogja ellenfelei fülébe dúdolni a Nélküled című slágert. Tipp: 5:0.

Tunézia – Anglia

Kovács Dávid: Az angolok ezúttal egy fiatal kerettel érkeznek, talán az utóbbi évtizedek legkisebb nyomásával a hátukon. Ez még akár jól is elsülhet, mindenesetre a nyitómeccsen nem okoz gondot nekik a három pont begyűjtése. Tipp: 0:2.

Diós Zsolt: Az angol keret idén is nagyon jó, de ilyen volt az utóbbi tornák mindegyikén, mégse jutottak sokra. A nem túl acélos tunéziai válogatottat két vállra kell fektetniük, hogy az utolsó körben a belgák ellen már ne kelljen görcsösen játszaniuk. Tipp: 0:4

 

Megosztás:

Címke: , ,