Befutott a döntőbe Apáti Bence

2018. július 6. 17:29 | behir

A fiatal csabai futó bejutott az U18 Európa-bajnokság döntőjébe.

Győrben, az Olimpiai Sportparkban megkezdődött U18 Európa bajnokságon már az első napon kiváló hangulatot teremtettek az atléták és az őket lelkesítő szurkolók - áll a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club közleményében.

Mint írják, a magyar csapat csütörtök délelőtti továbbjutói mellé délután rajthoz állt 18 versenyzőből nyolc jutott be versenyszáma döntőjébe, közöttük 1500 méteren Tóth Sándor tanítványa, a taktikusan futó Apáti Bence, aki megnyerte előfutamát/4:00,62 p – és döntőzhet szombat délután.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a délután-este egyik legszebb jelenete Apáti Bence futása volt, hiszen saját maga csodálkozására is tíz méterrel megnyerte a futamát.

„Engem is meglepett, hogy nálam jobb idővel rendelkező versenyzők nem tudták tartani velem a lépést… – mondta percekkel később a vegyes zónában, még mindig alig kapva levegőt. – Nagy energiát ad nekem ez a futamgyőzelem, de most a legfontosabb a regeneráció.” 

Éppen ezért menekült is a kérdések elől, és amikor a Nemzeti Sport újságírója arról érdeklődött, hogy mit vár a szombat esti döntőtől, csak annyit mondott: „Ugyanezt.”

Urbanikné Rosza Mária versenyzője, Zahorán Petra első világversenyén 21. helyezett 5000 m-es gyaloglásban, 26:59,77-es időeredménnyel.

További programok »

FEL