Befogadó játszóteret alakítottak ki a CsabaPark területén

2021. július 1. 16:21 | behir

A játszótér közel 16 millió forintból, európai uniós forrásból jött létre.

A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. befogadó játszóteret létesített közel 16 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével a CsabaParkban.

A pojekt célja, hogy elősegítse a mozgássérült gyermekek, fiatalok társadalmi integrációját, beilleszkedését, illetve az egészséges gyermekek számára is megnyissa az utat az elfogadás felé. A projekt a közösségfejlesztést, népességmertartást, így közvetett módon a gazdaságfejlesztést is elősegíti.

A fejlesztés segítségével a játszótér több funkcióval bír, amelynek eredményeként a lehető legtöbb célcsoport megtalálja ott a szabadidő aktív eltöltésének lehetőségét. Régóta fennáll az a társadalmi igény Békéscsabán, hogy az ép kisgyerekek együtt játszhassanak sérült társaikkal. A CsabaPark területén egy többfunkciós turisztikai attrakció megvalósítása van folyamatban, amelynek keretén belül több játszótér, az aktív pihenést szolgáló számos létesítmény épül. Ezekhez a létesítményekhez jól kapcsolódik a befogadó játszótér, amelyet az ép és a mozgásukban, esetleg értelmükben akadályozott gyermekek közösen használhatnak.

A játszótérre olyan speciális játékokat helyeztek ki, amelyek könnyen hozzáférhetők a fogyatékossággal élők számára is. Kialakításukkor ügyeltek az akadálymentesítésre, a megfelelő hely és méret biztosítására. A játékelemeket speciálisan a fogyatékkal élők igényeinek megfelelően fejlesztették ki úgy, hogy azok szülői felügyelet mellett biztonsággal használhatóak legyenek.

A befogadó játszótér kialakítása jelentősen növeli a békéscsabai szabadtéri közösségi terek minőségét, felszereltségét, az ott nyújtott szolgáltatások választékát. A fogyatékkal élők számára olyan befogadó játszótér készült, amely rendezett feltételeket biztosít a szabadidő eltöltéséhez, a célcsoport rekreációs igényeinek kiszolgálásához. A játszótér területén pad, játszóeszközök, akadálymentesített körforgó, akadálymentesített játszóvár, információs tábla, hulladékgyűjtő edény is van.

A közösségi tereket a fogyatékkal élők igényeit is figyelembevéve alakította ki a kivitelező.

További programok »

Önkormányzati hírek

Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.
2022. december 2. 14:48
FEL