Befejeződött három megyei bíróság felújítása

2018. október 8. 14:01 | behir

A Gyulai Törvényszék, a Battonyai és a Békéscsabai Járásbíróság épületeiben végzett munkakörnyezeti és épületenergetikai fejlesztések fejeződtek be.

A Gyulai Törvényszék közleménye szerint a munkálatokra az Országos Bírósági Hivatal elnöke által immár hetedik ütemben meghirdetett „Jablonszky Ferenc Program” teremtett lehetőséget. A pályázaton a három Békés megyei bírósági épület összesen 13,7 millió forintot nyert el.

A Gyulai Törvényszék műemlékvédelmi szempontból is számottevő értéket képviselő központi épületének állagmegóvása kiemelt feladat, amelyhez az ügyfelek és a dolgozók munkakörnyezetének fejlesztése is célként társul. A pályázati forrásnak köszönhetően ezen célok elérését tette lehetővé az épületben a festési munkálatok elvégzése.

A XXI. századi bíróságoknak nem csupán az ügyintézésben, hanem az épületgazdálkodás során is meg kell felelni a modern kor elvárásainak, így ügyelni kell a környezetvédelmi szempontok érvényesítésére is. Ezért a program keretében a Battonyai Járásbíróságon és a Békéscsabai Járásbíróságon korszerű, környezetbarát és energiatakarékos LED-világítást alakítottak ki.

Ezen túlmenően a Békéscsabai Járásbíróság épületében kibővült a klímarendszer, ami szintén érzékelhető javulást eredményez a munkakörnyezetben.

A kivitelezési munkákat valamennyi épületben befejezték, így a három épületben az ügyfelek és bírósági dolgozók egyaránt a megújult, esztétikus munkakörnyezettel találkoznak a mindennapi munkavégzés során.

További programok »

Gyula

Weisz Mór leszármazottai találkoztak a gyulai Weisz-villában

Weisz Mór leszármazottjainak családi találkozóját tartották meg az egykori Weisz-villában, a gyulai Béke sugárúton, júliust 14-én. A néhai gyulai kereskedő borméréssel kezdte, majd az első gyulai konyakgyár és pálinkafőzde is az ő nevéhez kötődik.
2019. július 15. 07:57
FEL