Befejeződött az utcanévtáblák cseréje Békéscsabán

2023. szeptember 14. 13:33 | Fajó Attila

Augusztusban teljesen befejeződött Békéscsaba közigazgatási területén az utcanévtáblák cseréje. A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. 723 darab utcanévtáblát cserélt vagy pótolt a közterületeken.

Balla Ferenc, a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője elmondta, hogy indokolt volt a most végrehajtott munkafolyamat, hiszen sok helyen az időjárási viszontagságok miatt már az olvashatatlanságig megkopott utcanévtáblák nagyban nehezítették a lakosság mindennapjait. 

– Ahol középületeken, falfelületeken kellett végrehajtani a cserét, ott azonali hatállyal el is végezték a munkát, ahol pedig lakossági beleegyezés kellett egy kerítésszakaszon, a magántulajdon jelleg miatt, ott a tulajdonossal egyeztetve hajtották végre a feladatot a munkatársak – fejtette ki az ügyvezető. 

Varga Tamás alpolgármester egy korábbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a városvezetés 14 millió forintos alapot különített el a munkafolyamatok finanszírozására. Ennek az összegnek egy része az új utcanévtáblák legyártását, illetve a konkrét kihelyezést, felszerelést tette lehetővé.

További programok »

Itthon

A sorok között kortyolni – Így fonódott össze a szépirodalom a borkultúrával

A 95. Ünnepi Könyvhét helyi programkavalkádjának csendes lezárása volt a Könyvheti Borudvar, amely a Békés Megyei Könyvtár Munkácsy-udvarában kapott helyet. A szombat esti szimpóziumon a borkultúra és az irodalom kellemesen savas elegyét fogyaszthatták a megjelentek a – Vozár M. Krisztián zongoraművész révén – kis szekundokkal, tercekkel kibélelt térben.
20:56
FEL