Befejezéshez közelednek a magánszálláshely-felújítások Békéscsabán

2021. január 13. 13:53 | behir.hu

Tavaly a magánszálláshelyek megújítását, szolgáltatási színvonaluk emelését célzó Kisfaludy pályázaton 26 békéscsabai szálláshely nyert összesen 75,6 millió forintot. Időközben fejlesztés befejezésének határidejét 2021. március 31-re módosították, hogy mindenkinek elegendő idő álljon a rendelkezésére a fejlesztések befejezésére.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja: a szervezet tagságában végzett felmérés szerint a szálláshelyek többségének jól jött a határidő kitolása, hiszen a koronavírus-járvány és a tervezett fejlesztéseket elvégző megfelelő szakemberek megtalálása nehezítette a munkát. Ennek ellenére néhányan már befejezték a felújítást, de a többségnél jelenleg is zajlanak a munkálatok.

A szobánként elnyert maximum egymillió forintos vissza nem terítendő támogatásból a csabai szálláshelyek belsőépítészeti, felújítási munkákat, infrastrukturális fejlesztéseket, az épületek energia hatékonyabb működését javító beruházásokat hajtottak végre. Így például napelemet létesítettek, klimatizáltak, kerti pihenőhelyet alakítottak ki, bútorokat cseréltek, festettek, burkoltak, új eszközöket (tv, mosógép, mosogatógép, vízi jármű) vásároltak.

A belföldi turizmus húsvét körül jósolt beindulásakor már megszépült szobákkal, kibővült szolgáltatási körrel várják az ideérkező vendégeket.

FEL