Baseball sapkás fiútól félnek Békéscsabán

A fiatalember bicikliző vagy futó nők nyomába szegődik.

Egy baseball sapkás, láthatósági mellényt viselő biciklis fiútól félnek Békéscsabán, a Penza lakótelepen. A fiatalember alkalmanként bicikliző vagy futó nők nyomába szegődhet.

Egy A/4-es papír figyelmeztet a Penza lakótelepen arra a fiatalemberre, aki futó vagy bicikliző nőket ,,üldöz.” A fiatalember a Körös-parton és a Lencsési lakótelepen is fel-felbukkan. Az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítványhoz is eljutott a hír. Ismerik a fiatalembert és mint mondják, tudják, hogy sajátos kommunikációs kezdeményezésével nem akar senkinek ártani.

– Kapcsolatot szeretne teremteni az emberekkel és vágyik arra az élményre, amelyet a gyorsaság ad neki – mondta Szántó Tamás, az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány ügyvezetője. Hozzátette: a fiatalember bizarr, esetleg ijesztő közeledése nem takar rossz szándékot. A fiúnak szenvedélye a biciklizés, amivel valóban okozhat veszélyes helyzeteket, mert a figyelme szétszórt, így nem mindig tartja be a közlekedési szabályokat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy rosszat akarna. A fiatalember sokszor azért követ másokat, mert nem tudja, merre kell mennie.    

Szántó Tamás hozzátette: a fiúval szakemberek dolgoznak azért, hogy megtanulja, betartsa a szabályokat, de ebben az esetben a társadalom megértésére, türelmére is szükség lenne. Elég, ha azt mondják neki, hogy menjen arrébb, ne kövesse őket. Az alapítvány is keresi a módját, hogyan lehetne a fiatalember szabadidejét lekötni. Gondoltak rá, hogy spinningelhetne, ha találnának olyan termet, ahova ingyen befogadnák, illetve olyan mentort, aki edzés előtt, után és közben segítené, figyelemmel követné. Ehhez elsősorban némi empátia szükséges. De olyan hely is megfelelő lenne, ahol lenne lehetőség szenvedélyes kerékpározásra vagy futásra kijelölt területen, de semmiképpen sem közúton.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,