Bartók Gála 2023: Többszörös ünnep

2023. április 1. 10:15 | Fajó Attila

Péntek délután ünnepi műsort adtak a békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói a Csabagyöngye Kulturális Központ Agóra termében, több száz fős hallgatóság előtt.

Az iskola tanulói klasszikus zenei darabokkal, néptánccal, kórusművekkel készültek megörvendeztetni a jelenlévő közönséget.

Többszörös okuk volt az ünnepre, hiszen az 1947-ben alapított intézmény is évfordulós fennállását ünnepelte, a Bartók Béla zeneszerző születésnapjához közeli időpontra időzített eseményen. 40 éves lett a szakgimnázium megalapítása is, így tényleg sokszoros öröm volt a rendezvény.

– Iskolánk jövője a komolyzene iránti szeretet és annak időtálló értékében rejlik. Amíg ez megmarad, nekünk is van helyünk és dolgunk a gyermekek oktatásának terén – mondta el dr. Csajányi Melinda, az iskola igazgatója.

– Több hónapos felkészülés van mögöttünk – nyilatkozta Tímár Rebeka, végzős növendék. – Én személy szerint rengeteget kaptam innen, a zene szeretetétől és tiszteletétől elkezdve, az együtt muzsikálás örömén át.

A gálán az iskola több művészeti csoportja is bemutatkozott, színes programmenettel szórakoztatva az egybegyűlteket.

Galéria

További programok »

Kultúra

Japán dallamok és öltözetek bemutatójával ért véget a Japán Napok

Nagy népszerűségnek örvendett a Békés Megyei Könyvtárba megszervezett Japán Napok utolsó napja. A délután folyamán az érdeklődők előadást hallhattak a japán kertkultúráról, a gésák életéről, majd megismerkedhettek hagyományos japán dallamokkal és hangszerekkel, valamint az ősi öltözetek egyikével is.
12:00
FEL