Balog Mihály, a Vízmű jelöltje lett a békéscsabai diákpolgármester

2018. október 4. 20:22 | Varga Diána

Az elektorok választottak, a Vízmű jelöltje nyerte a diákpolgármester-választást Békéscsabán, a Garabonciás napokon. 

A 27. Csabai Garabonciás Napok múlt héten vasárnap, fáklyás felvonulással indult. A csabai középiskolásokat megmozgató eseménysorozat egész héten számos programot kínált a diákoknak, de a csúcspont mégis a csütörtök délután volt. A kampányzáró felvonulást követően átadták a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetéseket, melyeket 2018-ban Kutyejné Ablonczy Katalin és a Békéscsabai Diákönkormányzat kapott meg.

A Gál Ferenc Főiskola békéscsabai campusának tornacsarnoka estére teljesen megtelt szurkoló fiatalokkal a záró etapra, az eredményhirdetésre. A jelöltek és iskoláik nem csak a diákpolgármesterségért harcoltak, különböző díjakért is versengtek. A bemutatkozó videó megmérettetésben harmadik a Közgé, a megosztott első a Keri és az Andrássy lett. A "Mi lesz Békéscsabával 100 év múlva?" videópályázat harmadik helyezettje a Beg, a második a Keri, míg a győztes ebben a kategóriában is az Andrássy. A póló-szépségverseny harmadikja a Beg, második az Andrássy, a képzeletbeli dobogó tetejére a Keri állhatott. 

A végső, diákpolgármesterséget eldöntő versenyben számos szempontot kellett figyelembe venni, s mint utóbb kiderült, szoros volt a választás vége. A harmadik Gyebnár Dániel, a Közgé jelöltje, Békéscsaba diákalpolgármestere Pál Kitti az Andrássy színeiben, míg a diákpolgármester Balog Mihály, a Vízmű indulója lett.

 

A teljes eredményhirdetést itt tekinthetik meg: 

 

FEL