Fáklyás felvonulás és zenés irodalomóra – elkezdődtek a Garabonciás Napok

Kezdetét vette a 27. Békéscsabai Garabonciás napok, melynek első eseménye a vasárnap esti fáklyás felvonulás volt. A diákok a Szent István tértől vonultak a GarabonCitybe, amelynek idén a Gál Ferenc Főiskola és környéke ad otthont.

 

 

A nyitóestén bemutatkoztak a diákpolgármester-jelöltek, majd a fiatalokat Szarvas Péter is köszöntötte. Ezt követően a Cloud9+ koncertje emelte az este hangulatát.

 

 

Hétfőn, a rendezvénysorozat első napján  Beck Zoltán, a 30Y frontembere tartott rendhagyó irodalomórát középiskolásoknak a főiskolán. A zenész úgy fogalmazott: ezek az alkalmak attól különlegesek, hogy ő és a diákok is kimozdulnak a saját tereikből.

– Olyan témákkal foglalkozunk, amelyek talán kevésbé vannak jelen a tananyagban. Sokat foglalkozunk a kortárs irodalommal, a kortárs popzenével, valamint ezek viszonyával – árulta el a zenész a 7.TV kérdésére.

A  frontember szerint ilyen tekintetben az irodalom be is tölti a legfőbb funkcióját, ez pedig nem más, mint lehetőség a beszélgetésre. Hozzátette: mindig különleges élménnyel gazdagodik ezeken az órákon, hiszen megtapasztalhatja a fiatalok nyitottságát.

 

 

A diákok kedden délelőtt újra találkozhatnak a zenésszel a „CSINÁLJUNK ZENEKART!” című rendhagyó, dalszerző tanórán.

A hét második napján kampány “happeninggel” folytatódik a program, ahol a stábok és a diákpolgármester-jelöltek részletesen is bemutatják programjukat.

Megosztás:

Címke: , , , , ,