Balhézott egy csabai szórakozóhelyen a férfi, vádat emeltek ellene

2023. január 25. 18:41 | behir

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 22 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki egy békéscsabai szórakozóhelyen „balhézott”.

A fiatal férfi 2021. július 17-ére virradó éjszaka egy békéscsabai szórakozóhelyen tartózkodott, ahol akkor belépőjegy váltása mellett, mindenki által látogatható zenés-táncos rendezvényt tartottak.

Hajnali 2 óra körüli időpontban a szórakozóhely táncterén nézeteltérés, majd lökdösődés alakult ki az ittas állapotban lévő terhelt és a szintén ittas sértett, egy akkor 17. életévét betöltött fiú között, amelynek a biztonsági személyzet vetett végett. Nem sokkal ezt követően a terhelt a vendéglátóhely közvetlen közelében provokálni kezdte a sértettet, amely ismét dulakodáshoz, kölcsönös lökdösődéshez vezetett, amelynek során a földre is kerültek.

A tettlegesség során mind a terhelt, mind a sértett legalább egy-egy alkalommal ököllel egymás fejét megütötték. A további tettlegességet a jelenlévők és a biztonsági személyzet akadályozták meg, akik a későbbiekben felszólították a továbbra is agresszív és a sértettet bántalmazással fenyegető terheltet magatartása abbahagyására. A kölcsönös bántalmazás következtében mind a terhelt, mind a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek. A terhelt és a sértett ezen erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben riadalmat vagy megbotránkozást keltsen.

A fiatalkorúak ügyeiben eljárásra hatáskörrel rendelkező Gyulai Járási Ügyészség a 17 éves sértettel szemben a garázdaság vétsége miatti büntetőeljárást megrovás alkalmazása mellett megszüntette. A megrovással a bíróság vagy az ügyészség helytelenítését fejezi ki a jogellenes cselekmény miatt, és felszólítja az elkövetőt, hogy a jövőben tartózkodjon bűncselekmény elkövetésétől.

A Békéscsabai Járási Ügyészség pedig a 2022. március 17-én kelt határozatával a 22 éves terhelttel szembeni eljárást 6 hónapra felfüggesztette.

A feltételes ügyészi felfüggesztés lényege az, hogy ha annak az időtartama eredményesen telik el, azaz a terhelt nem követ el újabb bűncselekményt és az ügyészség által esetlegesen előírt magatartást tanúsítja, akkor a büntetőeljárást megszüntetik. Tekintettel azonban arra, hogy a terheltet a Békéscsabai Rendőrkapitányság egy 2022. december 26-án elkövetett újabb bűncselekmény, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt 2023. január 4-én gyanúsítottként hallgatta ki, ezért a feltételes ügyészi felfüggesztést meg kellett szüntetni és a terhelttel szemben vádemelésre került sor.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

Itthon

FEL