Baleset és kamu jogsi miatt is intézkedtek a rendőrök Békésben

2022. október 7. 17:24 | behir.hu

Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset, közokirattal visszaélés és egy őrizetbe vétel miatt intézkedtek a rendőrök csütörtökön.

Békéscsabán, a Berényi út és a Lenkey utca kereszteződésében  október 6-án 16 óra 30 perc körül egy jobbra kanyarodó személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpárúton közlekedő kerékpárosnak. Összeütköztek és a kerékpáros lány könnyebben megsérült – tájékoztatott a rendőrség.

A Gyulai Rendőrkapitányság október 6-án közokirattal visszaélés vétség miatt büntetőeljárást indított egy férfi ellen. A 60 éves sarkadi férfi személygépkocsit vezetett és a rendőrök Gyulán, a Temesvári úton leállították, igazoltatták. Egy olyan vezetői engedélyt adott át az ellenőrzését végzőknek, ami nem a saját nevére szólt. Kiderült, hogy az okmányt körözik, ekkor a férfi azt állította, hogy találta. A jogosítványt a rendőrök lefoglalták.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrjárőrei október 6-án előállítottak és őrizetbe vettek egy békési férfit, akinek az elfogását a Gyulai Törvényszék rendelte el. A 37 éves férfit a bíróság korábban lopás miatt közérdekű munkavégzésre kötelezte, azonban annak egy részét nem teljesítette, így átváltoztatták elzárásra. A rendőrök az elítéltet a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

További programok »

FEL