Bálázógép gyulladt ki Csabacsűdnél

2020. július 13. 14:55 | behir

Az elmúlt hétvégén három tűzesettel és hét műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Szombaton a déli órákban Csabacsűd térségben kigyulladt egy bálázó gép és a környező tarló - írja a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre kiérkező szarvasi hivatásos tűzoltó egységek a bálázó gépet és a környező területet két hektáron előreszerelt sugarakkal és kéziszerszámok segítségével eloltották. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

kép: Szarvas HT

Ugyancsak szombaton a reggeli órákban riasztották eltűnt személy keresésére a helyi önkormányzati és a gyulai hivatásos tűzoltóság erőit, Békésen az élővíz csatorna Csallóköz utcai szakaszához. A keresést két db. kishajó és búvárok segítségével megkezdték. Késő délelőtt a búvárok az elhunyt személyt megtalálták a körös és az élővíz csatorna találkozásánál. 

Vasárnap hajnalban Szeghalmon az Arany János utcában egy személygépkocsi sodródott le az úttestről és a vízelvezető árokban a tetejére borult. A sofőr a járművet elhagyta, csak később találták meg. A kiérkező helyi hivatásos tűzoltó egység a személygépkocsit kerékre állította, majd áramtalanította, a járművezetőt a mentőszolgálat munkatársainak átadta. 

kép: Szeghalom HT

Vasárnap reggel Békéscsabán a Szent László utcában egy társasház udvarán nagyméretű fa ága egy járműre szakadt, a fennmaradó része pedig épületet veszélyeztetett. A helyszínre vonuló helyi hivatásos tűzoltóság egységei láncfűrész és emelőkosár segítségével a fát eltávolították. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

kép: Békéscsaba HT

További programok »

FEL