A tűzoltóknak továbbra is a területtüzek oltása adja a legtöbb munkát

2022. március 25. 14:10 | behir

A csütörtöki nap folyamán öt alkalommal riasztották szabadtéren keletkezett tűzesetekhez Békés megye tűzoltóit. Az egyes esetek összetettségéből és kiterjedéséből kifolyólag a szomszédos megyétől is kaptunk illetve nyújtottunk segítséget a beavatkozások során.

A száraz aljnövényzet gyulladt ki délelőtt Gyomaendrődön, a keleti utca közelében, valamint délután Szarvason, a 44-es út mentén és Mezőtúron, a Miklósi út közelében. A tűzeseteknél a gyomaendrődi önkormányzati és a szarvasi hivatásos tűzoltók avatkoztak be vízsugár és kéziszerszámok segítségével.

Ezzel egy időben a vasúti töltés mentén foltokban, de nagy kiterjedésben gyulladt ki az elszáradt aljnövényzet, erdősáv, valamint egy közelben húzódó nádas, Békéscsabától egészen Székkutas külterületéig. A tüzet egy meghibásodott vasúti szerelvény okozta, amelynek elhaladása mentén gyulladt ki az elszáradt növényzet. Békéscsaba és Telekgerendás közötti részen a hármas kiemelt riasztási fokozatban a békéscsabai az orosházi és a gyulai hivatásos tűzoltók dolgoztak, a békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával.

Székkutas térségében a vágányok közelében égő nádast az orosházi a hódmezővásárhelyi és szegedi hivatásos tűzoltók, a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal közösen oltották el. A két vasúti szakaszon a tűz hozzávetőleg öt hektár területet érintett, melynek következtében egy erdősávba telepített méh képtárak és jelentős mennyiségű növényzet is károsodott. A tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A beavatkozás idejére az érintett vasúti szakaszokon teljes vágányzár volt elrendelve. Az esettekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

További programok »

FEL