Bakondi György: Hatékony és eredményes a magyar határvédelem

2016. július 28. 07:23 | Mikóczy Erika

Nagyfokú hatékonyságot és eredményességet hozott a mélységi határőrizet bevezetése Magyarországon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Bakondi György felidézte, hogy július 5-én léptették életbe a rendszert. Lényege, hogy azokat az elfogott migránsokat, akikre nem tudnak bűncselekményt bizonyítani, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.

A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta, hogy folyamatos az illegális bevándorlók "utánpótlása", csak Fekete-Afrikából több tízmilllióan indulhatnak el.

Kitért arra, hogy a migránsok akciói nem spontánok, hanem civilek által szervezettek. Néhány hete Belgrádban tűntek fel olyan emberek, akik korábban Idomeninél is azon dolgoztak, hogy az illegális bevándorlókat támogatva megszólítsák a médiát.

Bakondi György közölte: információi szerint részben anarchista csoportok szervezik a megmozdulásokat, például a No Border, amelynek már az elnevezése is arra utal, hogy filozófiája szerint minden határt fel kell számolni.

Magyarország a törvényesség alapján áll az illegális bevándorlás kezelésében: kizárólag azokat a visszatoloncolt migránsokat fogadja be, akik elsőként itt léptek az Európai Unió területére, a többi embert továbbküldi - nyomatékosította a belbiztonsági főtanácsadó.

Forrás: MTI

FEL