Az újszülöttekre vigyáz az új műszer

Új eszközt nyert egy pályázaton az Orosházi Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya. A berendezés az újszülött, pici csecsemők legfontosabb életfunkcióit figyeli megszakítás nélkül – derül ki az Orosházi Kórház közleményéből.

A K&H először 2004-ben hirdette meg a K&H gyógyvarázs országos pályázatát, hogy az egészségügyi intézmények számára a szükséges eszközök és műszerek biztosítása révén hozzájáruljon az orvosok és ápolók okos döntéseinek meghozatalához, valamint a beteg gyerekek mielőbbi gyógyulásához. A programra az Orosházi Kórház rendszeresen beadja pályázatát, ennek köszönhetően az elmúlt években már több eszközt is nyert az intézmény. A kiírás elbírálása alapján az orosházi pályázat volt a legjobb, mellyel egy IP-1020 Vérnyomásmerő és Nellcor kompatibilis pulzoximeter tulajdonosai lettek. Az eszköz sürgősségi esetekben nyújt segítséget, amikor nagyon fontos tudni, hogy milyen a baba szívműködése, légzése.

– A most vásárolt készülék sokkal többet tud a korábbiaknál, így az eddiginél is pontosabban tudják majd követni a legfontosabb életfunkciókat – ismerteti a részleteket dr. Varga Sándor osztályvezető főorvos.

Az alap műszerhez többféle kiegészítőt is rendeltek, így annak értéke meghaladja a 400 ezer forintot. A gépet már be is üzemelték, így mostantól még nagyobb biztonságban lesznek az újszülöttek az Orosházi Kórházban.

 

Megosztás:

Címke: