Az Újkígyósi Művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás a Csabagyöngyében

2018. szeptember 15. 17:41 | Kovács Andrea

Mátyás király és kora elevenedik meg a Csabagyöngye Kulturális Központban a harmadik Újkígyósi Művésztelep munkáiból nyílt kiállításon, ahol huszonegy képző- és iparművész alkotásait láthatják az érdeklődők.

 

 

Mátyás király és kora címmel rendeztek  tábort még július közepén, Újkígyóson. A témaválasztást a Mátyás emlékév adta, hiszen ebben az évben ünnepeljük uralkodónk születésének 575., valamint királlyá koronázásának 560. évfordulóját.

Mint azt a tábort vezető Horváth-Gazsó Adrienn elmondta: a témát úgy dolgozták fel, hogy felhasználták a reneszánsz motívumokat, miközben Mátyás király történelmi hátterét átültették a mai korra. A művésztanár hozzátette, az volt a céljuk, hogy nagyon friss, fiatalos, modern művek szülessenek. Az alkotások között vannak olaj- és akrilfestmények, linónyomatok, de kerámiákkal, grafikákkal és kollázsokkal is találkozhatnak az érdeklődők.

A táborban készült képek a következő hetekben a Csabagyöngye Kulturális Központ falairól köszönnek vissza. A kiállításon elsősorban Mátyás királyról és feleségéről készült portrék láthatóak.

Mint azt Mitykó György kiállításszervező hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy az adott emlékévekhez és a kultúrához kötődő kiállításokat, illetve a Békés megyei művészek munkáit bemutathassák.

A Mátyás király és kora című tárlat október 25-éig látható a kulturális központ első emeletén.

 

További programok »

Kultúra

Felállították a Watteraui kaput a Gabonamúzeumban

Újabb munkaszakaszába érkezett a Békéscsabán zajló nemzetközi fafaragó tábor.  A Békés Megyei Népművészeti Egyesület alkotó táborában ezen a héten egy Watteraui kaput újítottak fel, amelyet az alkotók csütörtökön a Gabonamúzeumban lévő kapusoron helyeztek el.
2024. július 19. 18:09
FEL