Az Újkígyósi Művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás a Csabagyöngyében

2018. szeptember 15. 17:41 | Kovács Andrea

Mátyás király és kora elevenedik meg a Csabagyöngye Kulturális Központban a harmadik Újkígyósi Művésztelep munkáiból nyílt kiállításon, ahol huszonegy képző- és iparművész alkotásait láthatják az érdeklődők.

 

 

Mátyás király és kora címmel rendeztek  tábort még július közepén, Újkígyóson. A témaválasztást a Mátyás emlékév adta, hiszen ebben az évben ünnepeljük uralkodónk születésének 575., valamint királlyá koronázásának 560. évfordulóját.

Mint azt a tábort vezető Horváth-Gazsó Adrienn elmondta: a témát úgy dolgozták fel, hogy felhasználták a reneszánsz motívumokat, miközben Mátyás király történelmi hátterét átültették a mai korra. A művésztanár hozzátette, az volt a céljuk, hogy nagyon friss, fiatalos, modern művek szülessenek. Az alkotások között vannak olaj- és akrilfestmények, linónyomatok, de kerámiákkal, grafikákkal és kollázsokkal is találkozhatnak az érdeklődők.

A táborban készült képek a következő hetekben a Csabagyöngye Kulturális Központ falairól köszönnek vissza. A kiállításon elsősorban Mátyás királyról és feleségéről készült portrék láthatóak.

Mint azt Mitykó György kiállításszervező hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy az adott emlékévekhez és a kultúrához kötődő kiállításokat, illetve a Békés megyei művészek munkáit bemutathassák.

A Mátyás király és kora című tárlat október 25-éig látható a kulturális központ első emeletén.

 

További programok »

Kultúra

Akiket az elektronika összeköt – galériával

Június 11-én ötödik alkalommal rendezik meg a Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozót a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Házában. Az idei esemény mottója „az elektronika összeköt”.
2022. május 16. 11:25
FEL