Az orosházi víz egészséges – dr. Sárosi Tamás tisztifőorvos közleménye

2018. május 15. 12:38 | behir.hu

 

Dr. Sárosi Tamás megyei tisztifőorvos az orosházi vezetékes víz érzékszervileg kifogásolható minőségével kapcsolatosan, az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

 

„2018. május 9-én az Orosházi Kórház tájékoztatta a járási tisztifőorvost, hogy a vezetékes víz érzékszervileg kifogásolható, idegen, vegyszeres szagú. A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályához öt orosházi lakos tett bejelentést a víz minőségével kapcsolatban.

 

A megyei tisztifőorvos haladéktalanul tájékoztatást kért az Alföldvíz Zrt.-től. A tájékoztatás alapján Orosháza területéről közel 40 bejelentés érkezett az Alföldvíz Zrt. felé. Az üzemeltető a bejelentők címei alapján megkezdte a hálózat mosatását, öblítését. Több fogyasztási helyszínen – és mintavételi ponton - gyorstesztet és klórszint méréseket végeztek a szakemberek. A vízmű gyors intézkedéseknek köszönhetően, több mintavételi ponton már nem volt tapasztalható érzékszervi kifogásoltság. A klórszint minden mérési ponton megfelelő volt.

 

Az esettel kapcsolatosan a Békés Megyei Kormányhivatal hatósági laboratóriumi vizsgálatot rendelt el. A laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy a hálózatra bocsátott víz minősége maradéktalanul megfelel az ivóvíz minőségi követelményeknek. A víz egészséges és fogyasztható, fertőzés veszélye nem állt, illetve nem áll fent.

 

Dr. Sárosi Tamás

megyei tisztifőorvos”

 

További programok »

FEL