Zavartalan és biztonságos az ivóvízszolgáltatás

2020. március 12. 17:30 | behir.hu

A víz alapvető élelmiszer, mindamellett rendkívül fontos szerepe van a koronavírus fertőzés megelőzésében, hiszen elengedhetetlen a tisztálkodáshoz, kézmosáshoz. A vízszolgáltatással és a vírusveszéllyel kapcsolatos feladatokról kérdezte hírportálunk az ország egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltatóját, az Alföldvíz Zrt.-t.

Szeverényi György az Alföldvíz műszaki vezérigazgató-helyettese a behir.hu érdeklődésére elmondta: a kormányzati iránymutatásoknak és utasításoknak megfelelően az Alföldvíz is elkészítette a járványügyi helyzetre vonatkozó pandémiás tervét. A cselekvési terv tartalmazza, hogy a járvány különböző fázisaiban milyen belső működésekre térünk át, és milyen intézkedéseket hozunk. Ezen felül a társaság szakemberekből álló munkacsoportot állított fel, mely szükség esetén azonnali döntéseket hoz. Az első intézkedésük, hogy március 13-ától ügyfélszolgálati fiókirodáikban a személyes ügyfélkiszolgálás a visszavonó rendelkezésig, szünetel.

– Mivel a vízművek alapszolgáltatást nyújtanak, ezért a legfontosabb megóvni a munkatársakat a fertőzéstől, vagyis megőrizni a munkára képes állapotukat. Ennek érdekében megtettük a legfontosabb óvintézkedéseket, szabályzatokat készítettünk. Előírtuk a fertőtlenítő szerek alkalmazását, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a vízellátásban dolgozó, a szolgáltatás folyamatos biztosításához nélkülözhetetlen munkatársak ne legyenek kitéve fertőzésveszélynek – emelte ki a műszaki vezérigazgató-helyettes.

– Nagyon fontos tudni, hogy vízben nem terjed a vírus. Továbbá hangsúlyozzuk, hogy az ivóvízszolgáltatás, illetve a szennyvízelvezetés és tisztítás a legnagyobb biztonságban, zavartalanul zajlik – emelte ki Szeverényi György.

További programok »

FEL