Az Orosházának sikerült, a békésieknek nem

2016. október 6. 08:07 | behir.hu

A férfi kézilabda Magyar Kupa második fordulójában Orosházi FKSE-LINAMAR együttese Törökszentmiklósra látogatott, ahol egy türelmetlenül, kapkodósan kezdett első félidő után magabiztos győzelemmel jutott a harmadik körbe a jól küzdő Székács csapata ellen. A másodosztályú Békés kiválóan harcolt az élvonalbeli Cegléd ellen, végül egy góllal alulmaradt és kiesett.

Törökszentmiklósi Székács KE – Orosházi FKSE-LINAMAR 19-26 (13-13)
Magyar Kupa mérkőzés, 2. forduló, Törökszentmiklós, 100 néző. V.: Sándor, Szabó B.
Orosháza: Miklós — Tárkányi 2, Milas 2, Buday 1, Markoski 4, Ferenczi 3, Komporály. Cs.: Herjeczki (kapus), Oláh T. 4, Morva, Döme, Levy 1, Pásztor M. 1, Antal 5, Radojevic 1, Knezevic 2. Vezetőedző: Vladan Jordovic. A Törökszentmiklós legjobb góllövője: Takács P. 8.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Az Orosháza csapata kezdetben kidolgozott helyzetek nélkül igyekezett befejezni támadásait, türelmetlenül, elhamarkodottan játszottak a hazai kapu előtt. A lerohanásokba is sok hiba csúszott, gyorsan akarták meghozni a döntéseket a vendégek, a Székács csapata pedig hosszan, türelmesen támadott, gyakran elaltatva a zöld-sárga együttes védelmét.

A második félidőben már egy összeszedettebb Orosháza vonult a pályára, fokozatosan növelték előnyüket Budayék (40. p.: 15-17, 50. p.: 17-22). Sikerült sokkal kidolgozottabb helyzeteket kialakítani, a védelmet is felkeményítette az OFKSE, amit jól mutat, hogy a játékrészben csak hat gólt kapott a csapat. A találkozó második felében már nem volt kétséges a továbbjutás sorsa.

Vladan Jordovic: A legfontosabb, hogy győzelemmel rajtoltunk a Magyar Kupában és senki nem sérült meg a csapatból. A hazai együttes nagyon harcos és motivált volt, de a mérkőzés előrehaladtával kiütközött a különbség a minőség és a tapasztalat javára. Gratulálok mindkét csapatnak a korrekt játékhoz, megérdemelten nyertünk, a mai mérkőzés jó erőpróba volt a ránk váró további kihívások előtt.

Békés-Drén KC - Ceglédi KKSE 29 - 30 (15-14)
Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző
Békés: DOMOKOS D. - Herczegh J. 4, CIFRA T. 11 (6), Gazsó P. 1, VARSANDÁN Á., Oláh G. 2, KOVÁCS P. 5. Csere: Vikor F. (kapus), Kopcsák J. 2, HORVÁCKI M. 3, Felföldi G., Szilágyi D., Polgár T., Kánya L. 1, Domokos I., Juhász Á.
Cegléd legjobb dobói: Andelics 8, Bíró 5, Grbovics 5

A Magyar Kupa második fordulójában a békésiek az NB I-es Ceglédet kapták. Remekül kezdett a hazai csapat, lendületes, gyors játékkal a 8. percben már 6-3-ra vezettek a vendéglátók. Ekkor a ceglédiek időt kértek, amivel annyira sikerült megtörni a hazaiak lendületét, hogy nem nőtt tovább a különbség a két csapat között. A félidő további részében férfias küzdelmet láthattak a nézők, majd az utolsó percekben vitatható döntésekkel sikerült lefaragnia egy gólra a különbséget a ceglédieknek.

A második játékrész hasonló izgalmakat hozott, kiélezett, küzdelmes játék uralta a pályát. Az eredmény végig szorosan alakult, az egy-két gólos előny hol itt, hol ott volt. Fél perccel a mérkőzés vége előtt kiegyenlített csapatunk, ami nem mást jelentett, mint a továbbjutás lehetőségét, azonban a vendégek kapusukat lehozva, emberelőnyt teremtettek és megszerezték a mérkőzés utolsó találatát, amivel továbbjutottak a harmadik körbe.

Papp Bálint: Büszke vagyok a csapatomra, úgy gondolom, hogy méltó ellenfelei voltunk a Ceglédnek.
 

FEL