Az onkológiai és kardiológiai osztály eszközparkját fejlesztik Gyulán

2023. június 27. 11:46 | behir.hu

Közel 800 millió forintos európai uniós támogatásból fejleszetik Békés vármegye lakosságának komplex szív-, érrendszeri és onkológiai ellátását. A szív katéteres valamint a regionális sugárterápiás ellátásban használatos korszerű eszközök beszerzése által javul az életkilátások, az életminőség valamint az ellátás várakozási ideje is csökken a Békés Vármegyei Központi Kórházban.

Elkezdődött a Békés Vármegyei Központi Kórház kardiológiai és onkológiai ellátásának fejlesztését célzó eszközök beszerzése. Az európai uniós pályázati forrásnak köszönhetően Békés vármegye teljes lakosságának szív katéteres ellátása válik biztonságosabbá. Az új DSA berendezés beszerzése növeli az ellátás biztonságát, amely által egy időben tervezett és sürgősségi beavatkozás is végezhető a szívkatéteres laboratóriumban. A koszorúér-betegség katéteres kezelése („tágítás” és stent-behelyezés) egyre gyakrabban és eredményesebben végzett előre tervezett beavatkozás, ami jelentős a szívizom infarktus megelőzésében. A második katéteres műtővel biztosítani tudják majd az ilyen betegek mielőbbi és hatékony gyógykezelését. A pályázati forrás jelentősen hozzájárul a szívbetegségből eredő munkaképesség megváltozása és az esetleges halálozás csökkentéséhez.

 

Fotó:MTI

 


A vezető halálokként gyakori daganatos betegségek diagnosztikájában alkalmazott korszerű hibrid SPECT/CT készülék beszerzése hozzájárul a daganatos betegek színvonalas és eredményes gyógyításához. A képalkotó vizsgálatok alapján a szakorvosok biztonságosan tudják meghatározni
azokat az irradiációt, besugárzást igénylő területeket, ahol a fájdalom csillapítása érdekében a kezelés szükséges. A beteg csontrendszerét érintő elváltozások eredményes kezelése, a teherviselő csontok stabilizálása a beteg életminőségét és életkilátásait egyaránt javítja.


A projektről bővebb információt a www.bmkk.eu oldalon olvashatnak.

További programok »

Gyula

FEL