Az NB II-ben lett vezetőedző a Békéscsaba korábbi trénere

2021. május 26. 14:45 | Hidvégi Dávid

Boér Gábor 2017 márciusától 2019 nyaráig irányította a lilákat, a 2017/18-as idényben egészen a bronzéremig vezette csapatát az NB II-ben. A csabai siker edző azóta bejárta az országot, dolgozott már az NB I-ben is, de most ismét a másodosztályban bízták meg feladattal.

 

A 2021/2022-es szezonban a békéscsabaiak újra találkozhatnak majd Boér Gáborral, mint ellenféllel a Kórház utcában, miután az NB I-ből nemrég búcsúzó Budafoki MTE bejelentette, hogy a korábbi csabai tréner irányítja majd az együttest a következő idényben. A 38 éves szakember mellett segítője, Makra Zsolt pályaedző is szakmai stáb tagja lesz.

– Azért esett Gáborra a választás, mert véleményünk szerint Magyarországon ő az egyik legtehetségesebb, legnagyobb potenciállal rendelkező vezetőedző, akinek ráadásul már többévnyi tapasztalata is van. Meggyőződésünk, hogy a megkezdett utunkat vele együtt tudjunk a leghatékonyabban folytatni és a filozófiánkat, stílusunkat, indentitásunkat nem feladva a bajnokság élmezőnyéhez tartozni. A mostani megállapodásban lévő lehetőség mindkét fél számára előnyös. Nekünk egy lendületes, motivált, együttműködő szakemberre van szükségünk, Gábornak pedig egy olyan nyugodt, tudatos, kiszámítható környezetre, ami klubunkat jellemzi és ahol ezáltal ki tud bontakozni – nyilatkozta Oláh Lóránt sportigazgató.

 

Már az NB I-et is megjárta

 

Boér edzői pályafutása a Békéscsaba 1912 Előrénél indult. Az orosházi származású szakember a 2015/2016-os szezonban a lila-fehérek NB III-as csapatának élén, 2016 nyarától pedig már azz NB II-es együttesnél, Zoran Spišljak segítőjeként dolgozott, majd 2017 márciusában vezetőedző lett. A 2017/18-as NB II-es idényben egészen a bronzéremig vezette a csapatát. A viharsarkiakat 90 bajnoki találkozón irányította, mérlege 44 győzelem, 21 döntetlen, 25 vereség volt.

2019 júliusától decemberig a szintén másodosztályú ETO FC Győrnél vállalt munkát, majd tavaly nyáron Kazincbarcikára szerződött. A borsodi klubnál csupán egy hónapot töltött, miután júliusban igent mondott a ZTE FC megkeresésére, így a 2020/2021-es idényben először dolgozhatott az élvonalban. Zalaegerszegen március 15-ig huszonhat NB I-es mérkőzésen ült a kispadon, menesztése óta először vállalt munkát, ezúttal a fővárosban.

További programok »

FEL