Az MVP keretében Békéscsabán megvalósuló kiemelt projektekről egyeztettek

2019. február 2. 09:38 | behir

A Békés Megyei Kormányhivatalban Takács Árpád kormánymegbízott vezetésével koordinációs értekezleten tekintették át a közelmúltban a Modern Városok Program keretében Békéscsabán megvalósuló kiemelt projekteket. A békési megyeszékhely e programban – az M44 fejlesztése nélkül – mintegy 80-90 milliárd forint támogatásban részesül és 24 nagyszabású beruházás valósul meg. Többek között: fejlesztik a Békéscsabai Repülőteret, iparfejlesztésre alkalmas területeket alakítanak ki, komplex energetikai program valósul meg, nyomdaipari tudás- és képzőközpont, új sportközpont jön létre. Fejlesztik a CsabaPark Gasztronómiai és Élményparkot, megépül a Békéscsabai Röplabda Akadémia is.

 

 Az értekezleten az elvégzett feladatokat és a jövő teendőit egyaránt górcső alá vették a kormányhivatal, a város, a hatóságok, szakhatóságok, illetve a közműszolgáltatók képviselői.

 

- Hat megyei kormányhivatal, több mint húsz hatóság, 6-7 közműszolgáltató munkáját kell összehangolnunk – hangsúlyozta Takács Árpád. A kormányzati szintű egyeztetések alapján határozottan kijelenthető, hogy más megyei jogú városokhoz képest a békéscsabai projektek előrehaladása jónak mondható, a városok élvonalába sorolható – tette hozzá a kormánymegbízott.

 

- Herczeg Tamás, Békéscsaba országgyűlési képviselője elmondta, örömteli a kormányhivatal, az önkormányzat, a hatóságok zökkenőmentes, rugalmas együttműködése, különös tekintettel arra, hogy a Modern Városok Program támogatásával megvalósuló fejlesztések mellett, újabb nagyberuházások előkészítése van folyamatban, például az M47 tanulmánytervének elkészítése, a magánbefektetők nagyszabású, munkahelyteremtést elősegítő beruházásainak támogatása, illetve az önkormányzatot érintő, előkészítés alatt lévő újabb fejlesztések. Az országgyűlési képviselő abbéli reményét fejezte ki, hogy a rugalmas együttműködés és a partnerség segíti a fejlesztések minél hamarabbi megvalósítását.

 

- Köszönjük, hogy Magyarország Kormánya jelentős figyelmet szentel Békéscsaba fejlődésének ezzel segítve Békés megye fellendítését – nyomatékosította Hanó Miklós választókerületi elnök.

A tanácskozáson Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a projektek helyzetéről számolt be.

 

További programok »

FEL