Az MTK nyert, az Előre bizakodik

Az MTK újabb apró lépést tett a második hely megszerzése felé.

MTK-Budapest – Békéscsaba 1912 Előre

3-0 (0-0)

Időpont: 2016. április 6. (szerda) 19:00 óra

Helyszín: Dunaújvárosi Stadion

Cím: 2400 Dunaújváros, Eszperantó út 4.

Játékvezető: Vad II István.

Asszisztensek: Varga Zsolt dr., Georgiou Theodoros.

Tartalék játékvezető: Takács Gábor.

MTK-Budapest: Hegedüs Lajos, Thiam Khaly Iyane, Darko Nikac, Strestik Marek, Kanta József, Bese Barnabás, Baki Ákos, Vadnai Dániel, Poór Patrik Péter, Vass Ádám, Gera Dániel Richárd. Cserék: Groppioni Federico, Deutsch Bence, Vukmir Dragan, Varga Szabolcs, Hajdú Ádám, Vogyicska Bálint, Talabér Attila.
Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Békéscsaba: Vukasin Poleksic, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Nascimento de Oliveira Fabio, Birtalan Botond, Spitzmüller István, Thomas Piermayr, Laczkó Zsolt, Ezequiel Calvente Criado, Bratislav Punosevac. Cserék: Mursits Roland, Koszó Balázs Tibor, Takács Péter, Balog Zsolt, Matus Paukner, Viczián Ádám, Hudák Martin.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Darko Nikac (59. perc), Gera Dániel Richárd (66. perc), Hajdú Ádám (93. perc).

Sárgalapok: Baki Ákos (15. perc), Vass Ádám (57. perc), Laczkó Zsolt (57. perc), Takács Péter (77. perc), Thomas Piermayr (83. perc).

Az első negyed órában nem történt érdemleges, annak végén Baki Ákos visszarántásért sárgult be. A rendkívül eseménytelen 30 perc végén Marek Strestík sérült meg, így Hajdú Ádám állt a helyére. Egy percre rá Bese beadását Kanta fejelte Polekszic kezébe – Bernd Storck is a helyszínen figyelte a jobbhátvéd játékát.

A 36. percben Gera Dániel tűzte rá 23 méterről, Polekszics védett. A félidő hajrájában Nikacs passzolt Thiamhoz, aki lőtt, ismét a békéscsabai kapusnak kellett óriásit védenie.

A félidőben Zoran Szpisljak Bényei helyett Takács Péterrel frissített. Hiába: az 52. percben a Thiamot szerelő Vaskó és Damjanovic nem figyel, így Nikacs lecsap és a tizenegyespont magasságából megszerzi a vezetést az MTK-nak(1-0).

Ezt követően Vass és Laczkó is besárgult kakaskodásért, majd a hosszú sérülésből lábadozó Varga Szabolcs váltotta Nikacsot. Három perccel később Pauknert is bedobta a vezetőedző, Birtalannak kellett lejönnie.

A 66. percben ennek ellenére is növelte előnyét a “hazai” együttes: Varga fűzte be Vaskót, Gerának passzolt, aki óriási gólt lőtt a bal felsőbe (2-0).

Majdnem hamar összejött a szépítés: Punosevac 14 méterről a bal kapufát találta el a 69. percben. Egy perccel később Viczián is bejött, Spitzmüller hagyta el a játékteret. A 77. percben Takács Péter buktatta Vargát, sárga a “jutalma”. A 83. percben Piermayr lelkesedte túl, ő Vass után rúgott lapért.

A ráadás perceiben Vogyicska állt be Kanta helyére, de nem ezzel ért véget a találkozó. A 93. minutumban ugyanis Hajdú Ádám külsővel tekert a hosszú oldali kapufa mellé, így csapata harmadik gólját szerezte (3-0).

Az MTK újabb apró lépést tett a második hely megszerzése felé, míg a Békéscsaba csak riválisai hasonlóan gyenge teljesítményének köszönhetően nem szakadt le tőlük.

Teodoru Vaszilisz: – Az első félidőben kiegyensúlyozott volt a találkozó, fejben nagyon itt voltunk és kitűnően védekeztünk. Többen hiányoztak, de fiataljaink éltek a bizonyítás lehetőségével, büszkék lehetünk rájuk. Szép jövő előtt állunk.

Zoran Spisljak: – Már az első félidőben is idegesen játszottunk az összecsapáson – nem jöttek be a megoldásaink, több esetben rosszul is passzoltunk. Az MTK Budapest könyörtelenül kihasználta rossz pillanatainkat és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Köszönjük szurkolóinknak, akik elkísérték a csapatot és függetlenül az eredménytől végig lelkesen buzdították az Előrét!

forrás:1912elore.hu

Megosztás: