Az M44-es út Lakitelek-Tiszakürt közötti utolsó szakaszán is elindult a forgalom

2021. szeptember 23. 15:42 | behir

Szeptember 21-én az M44 gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt közötti szakaszának utolsó, 3,2 km-es részét is birtokba vehették a közlekedők. A Kecskemét és Tiszakürt közötti rész 3 ütemben készül el.

A már átadott Tiszakürt-Kondoros szakasz kezdetén Tiszakürt térségében egy ideiglenes körforgalmat létesítettek, melyen keresztül a 44 sz. főút volt elérhető. Ahhoz, hogy a Lakitelek-Tiszakürt között épülő új szakaszt össze lehessen kötni a meglévő úttal, az ideiglenes körforgalmat elbontották és a régi és az új pályát összeépítették.

A fentiek miatt 2021. augusztus 9-től az M44 gyorsforgalmi út Tiszakürti ideiglenes körforgalom és a Kunszentmártoni csomópont közötti szakaszát lezárták a forgalom elől és a forgalmat a 44 sz. főútra terelték. A régi és az új pályaszakasz összekötése megtörtént, így 2021. szeptember 21-én már az új szakaszon megépült tiszakürti külön szintű csomópontig tartó 3,2 km-es szakasszal együtt kerül a forgalom részére visszadásra ez az útszakasz.

A Lakitelek-Tiszakürt szakasz most átadásra nem kerülő részén is már a befejező munkálatok folynak, a Tisza-hídon az aszfalt pályaszerkezet építése, korlát telepítés, és burkolatjel festés. A műszaki átadás-átvételi folyamat októberben megkezdődik, a teljes szakasz forgalomba helyezése várhatóan decemberben történik meg. Az M44 gyorsforgalmi út megvalósításával 2×2 sávos gyorsforgalmi úti összeköttetés valósul meg az M5 autópályától, Kecskemét térségétől Békéscsaba felé. Az út teljes megépítésével Békéscsaba is bekötésre kerül a gyorsforgalmi úthálózatba. A gyorsforgalmi út a teljes szakaszon 22,5 m koronaszélességű, 2×2 forgalmi sávos leállósáv nélküli autóútként épül meg.

Forrás: NIF

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A megújuló energiák intenzívebb használata lehet a megoldás

Az energiapiacokon az utóbbi években drámai változások mentek végbe, az energiapiaci környezet kiszámíthatatlanná vált, az energia ára a többszörösére emelkedett. A földgáz- és villamos-energiaszámlák kifizetése jelentős terhet jelent, nem csak a családoknak, hanem az önkormányzatoknak, Békéscsabának is.
2022. szeptember 24. 12:30
FEL