Az ingatlan előtt a tulajdonosnak kell megoldania a hó eltakarítását

2019. január 9. 16:29 | Kovács Andrea

Az elmúlt napokban leesett hó Békéscsabán is veszélyessé tette a gyalogos közlekedést. A közterületi járdák síkosságmentesítését az önkormányzat által megbízott vállalkozó végzi. A lakótelepek illetve magántulajdonú ingatlanok előtti járdaszakaszok letakarítását viszont azok tulajdonosának kell  megoldania – tájékoztatott a városüzemeltetési osztály vezetője.

 

 

Az ingatlan határától terjedően 15 méterig, de legfeljebb az út széléig a tulajdonosnak kell elvégeznie az előtte lévő járdák síkosságmentesítését. Ez egy helyi rendeletben van szabályozva és más településeken is ez a gyakorlat – mondta el Csiaki Tamás, a városüzemeltetési osztály vezetője.

 

Csiaki Tamás hozzátette: természetesen vannak olyan járdaszakaszok a városban – amelyek például egy park mellett húzódnak – ahol a tulajdonos maga az önkormányzat, tehát neki ellátnia a hó eltakarítását. Az ingatlanok előtti síkosságmentesítés azért is fontos, mert amennyiben ott baleset történik a kárterhelési kötelezettség a tulajdonost terheli.

 

További programok »

FEL