Az év végén is számos programmal készülnek a csabai kulturális intézmények

2021. december 27. 16:44 | Vincze Attila

A karácsony elmúltával is számos érdekes és színes programmal készülnek a békéscsabai kulturális intézmények a látogatók számára. A két ünnep közötti időszakban minden korosztály megtalálhatja magának a megfelelő szórakozást, hiszen többek között kiállítások, kézműves foglalkozások és nagyszabású koncertek várják az érdeklődőket.

November eleje óta várja a látogatókat a Munkácsy Mihály Múzeum Áchim L. Andrásról objektíven című időszaki kiállítása. Az intézmény két állandó tárlata mellett a békéscsabai parasztpolitikusról szóló gyűjteményt is megtekinthetik azok, akik a két ünnep között ellátogatnak a múzeumba. A helyi kultúra egyik legjelentősebb színtere december 28-án, 29-én és 30-án tart nyitva.

– Az év vége egy lazább időszak, amikor már kicsit több ideje van az embernek, főleg hogyha egy jó karácsonyi ebédet kell lemozogni. Erre szerintem nincs jobb alkalom, mint hogy elsétáljunk a múzeumba. Itt azért egy szép kis túra várhat arra, aki megnézné az összes látogatható kiállításunkat, ugyanis úgy egy kilométert kell ehhez gyalogolni: a mozgással egybekötött kultúra pedig mindig jól jön – fogalmazott Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese.

A Békés Megyei Könyvtárban sem áll le az élet év végére: a kulturális intézmény karácsony után is kínál programokat. Rakonczás Szilvia, a könyvtár igazgatója elmondta, hogy új könyvekkel és digitálisan is olvasható folyóiratokkal várják a látogatókat, valamint az online kölcsönzés is elérhető marad. Az intézmény a két ünnep között csak szilveszterkor nem lesz nyitva, a többi napon viszont számos érdekességgel készülnek.

– Délutánonként érdemes gyerekekkel is eljönni, hiszen kézműves foglalkozásaink is lesznek, lehet készülni a szilveszterre szemüvegkészítéssel, kalapkészítéssel, üdvözlőlapokkal. Nagyon nagy sikere volt korábban a karácsonyi manónak, most újévi manót fogunk készíteni – részletezte. 

A Csabagyöngye Kulturális Központban december utolsó napjaira is megmarad a karácsonyi hangulat, de a programokat tekintve már teljesen más a kép. Forczek Győző, az intézmény igazgatóhelyettese arról számolt be, hogy ugyan a gyerekek számára is szerveznek még egy utolsó nagy ugrálást, azonban ezt az évet két felnőtteknek szóló koncerttel zárják majd.

– December 29-én Lovasi András és barátai koncert lesz nálunk majd, 30-án pedig újra átalakul az egész nagytermünk: a nézőtér kikerül innen, csak a színpad marad és akkora pedig már a rockot kedvelők érkezhetnek hozzánk, hiszen a Tankcsapda ad egy nagy volumenű koncertet – mondta. 

Forczek Győző hozzátette, hogy az aktuális járványügyi szabályok alapján csak a zenés, táncos rendezvényeken kérik el a védettségi igazolványt.

További programok »

FEL